Pozivat će se prvo kroničari i +65

Svi korisnici Cvjetnog doma primili drugu dozu cjepiva. Cijepljenje u ambulantama za desetak dana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svi korisnici Cvjetnog doma u Šibeniku, koji su primili prvu dozu Pfizerovog cjepiva protiv koronavirusa, jučer su obavili docjepljivanje i tako završili ciklus cijepljenja, potvrdila nam je Diana Dulibić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

– Jučer je završeno docjepljivanje korisnika doma u Šibeniku i nastavljamo s davanjem druge doze Pfizerovog cjepiva zdravstvenim djelatnicima. Paralelno se još uvijek cijepe zaposleni u zdravstvenom sustavu – kazala nam je Dulibić.

Zavod trenutno radi planove za organizirano cijepljenje građana u ambulantama obiteljskih liječnika.

– U komunikaciji smo s Domom zdravlja kako bi oni potaknuli liječnike u primarnoj zdravstvenoj skrbi da pripreme popise svojih pacijenata starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika koji se žele cijepiti protiv Covida-19. Očekujemo da bi za nekih desetak dana, odnosno početkom veljače, počeo i taj ciklus procjepljivanja stanovništva – najavljuje Dulibić.

Za sada u Šibenik, preko frižidera u Zadru, stiže samo Pfizerovo cjepivo.

– Sve doze cjepiva Moderne trenutno se šalju prema Zagrebu i Sisku. Krajem siječnja očekuje se i odobrenje EU za oxfordsko cjepivo. Sama organizacija cjepljenja građana ovisit će o količinama cjepiva koje ćemo dobivati, a to znači da moramo pripremiti ambulante obiteljskih liječnika koje će morati, ovisno o broju doza koje ćemo im isporučiti, unaprijed pozivati ljude sa svojih popisa – pojašnjava Diana Dulibić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: