Od ponedjeljka

Sve srednje škole u Šibensko-kninskoj županiji prelaze na online nastavu

Srednje škole na području Šibensko-kninske županije od ponedjeljka prelaze na online nastavu, potvrđeno je danas iz Ureda župana.

– Prateći razvoj epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske, s posebnim
naglaskom na Šibensko-kninsku županiju, nametnula se potreba donošenja odluke o
organizaciji nastave po modelu C, odnosno online modelu. Budući da broj aktivnih slučajeva raste, kako u našoj županiji, tako nažalost i u drugim krajevima Hrvatske, a briga o lokalnoj zajednici županijama je u fokusu, članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija dana 8. prosinca održali su hitni online radni sastanak na kojem su analizirali pojedinačne situacije u osnovnim i srednjim školama radi jednoobraznog pristupa po pitanju modela održavanja nastave za cijelu RH. Analizom je utvrđeno da od 20 županija i Grada Zagreba, jedino dvije županije imaju kombinirani model, dok ostali planiraju ili su već uveli C model za srednje škole – stoji u priopćenju.

Problemi u održavanju nastave su višestruki, određeni broj nastavnika, nenastavnog osoblja i samih učenika zaražen je virusom ili je zbog kontakta sa zaraženim osobama u samoizolaciji, brojna razredna odjeljenja izvode nastavu kombinirano, navode, a postoje i
problemi s javnim linijskim prijevozom u kojem se teško može osigurati distanca između
putnika kojima se pak ne može naložiti nošenje zaštitnih ili medicinskih maski.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije stoga je zatražio mišljenje nadležne
epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo ŠKŽ koja održavanje nastave na daljinu drži prihvatljivim modelom s ciljem poboljšanja ukupne epidemiološke slike u našoj županiji. Sukladno mišljenju epidemiološke službe nadležnog Zavoda za javno zdravstvo, a temeljem preporuke županijskog Stožera civilne zaštite, Šibensko-kninska županija suglasna je da srednjoškolske ustanove čiji je Županija osnivač primjenjuju model C organiziranja nastave od 14. prosinca do 23. prosinca, što je u konačnici prihvaćeno i od dionika odgojno-obrazovnog procesa u srednjim školama. Istekom školskih praznika svaka škola će, u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom, odabrati po kojem će modelu nastaviti provođenje nastave za početak drugog polugodišta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.