Od ponedjeljka

Sve srednje škole u Šibensko-kninskoj županiji prelaze na online nastavu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Srednje škole na području Šibensko-kninske županije od ponedjeljka prelaze na online nastavu, potvrđeno je danas iz Ureda župana.

– Prateći razvoj epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske, s posebnim
naglaskom na Šibensko-kninsku županiju, nametnula se potreba donošenja odluke o
organizaciji nastave po modelu C, odnosno online modelu. Budući da broj aktivnih slučajeva raste, kako u našoj županiji, tako nažalost i u drugim krajevima Hrvatske, a briga o lokalnoj zajednici županijama je u fokusu, članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija dana 8. prosinca održali su hitni online radni sastanak na kojem su analizirali pojedinačne situacije u osnovnim i srednjim školama radi jednoobraznog pristupa po pitanju modela održavanja nastave za cijelu RH. Analizom je utvrđeno da od 20 županija i Grada Zagreba, jedino dvije županije imaju kombinirani model, dok ostali planiraju ili su već uveli C model za srednje škole – stoji u priopćenju.

Problemi u održavanju nastave su višestruki, određeni broj nastavnika, nenastavnog osoblja i samih učenika zaražen je virusom ili je zbog kontakta sa zaraženim osobama u samoizolaciji, brojna razredna odjeljenja izvode nastavu kombinirano, navode, a postoje i
problemi s javnim linijskim prijevozom u kojem se teško može osigurati distanca između
putnika kojima se pak ne može naložiti nošenje zaštitnih ili medicinskih maski.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije stoga je zatražio mišljenje nadležne
epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo ŠKŽ koja održavanje nastave na daljinu drži prihvatljivim modelom s ciljem poboljšanja ukupne epidemiološke slike u našoj županiji. Sukladno mišljenju epidemiološke službe nadležnog Zavoda za javno zdravstvo, a temeljem preporuke županijskog Stožera civilne zaštite, Šibensko-kninska županija suglasna je da srednjoškolske ustanove čiji je Županija osnivač primjenjuju model C organiziranja nastave od 14. prosinca do 23. prosinca, što je u konačnici prihvaćeno i od dionika odgojno-obrazovnog procesa u srednjim školama. Istekom školskih praznika svaka škola će, u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom, odabrati po kojem će modelu nastaviti provođenje nastave za početak drugog polugodišta.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.