Na kraju vikenda ulazimo u stabilnije razdoblje

Svakoj buri dođe kraj pa i ovoj zadnjoj marčanoj. Sutra već jugo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Promjenjiva naoblaka uglavnom će se sljedećih dana zadržati u unutrašnjosti zemlje dok će na Jadranu prevladavati sunčano vrijeme. Bura će danas konačno popustiti, a već sutra krajem dana eto nam juga koje će najaviti kratkotrajnu promjenu vremena.

Jutro je na šibenskom području vedro sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 10 °C, u Pirovcu i na Žirju 9, u Rogoznici 8, u Brodarici 7, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu, Kninu i Primoštenu 5, na Miljevcima 4, u Drnišu i Oklaju 3, u Zatonu, Dubravi i na Promini 2, a u Bilicama 0 °C.

U Dalmaciji će danas vjetar nastaviti slabjeti te će žuto – najmanje moguće upozorenje na buru i sjeverni vjetar biti na snazi još samo tijekom jutra. Poslijepodne će puhati većinom umjeren sjeverozapadnjak i more će biti umjereno valovito. Prevladavat će sunčano vrijeme uz povremenu umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 °C.

U nastavku tjedna na Jadranu blagi porast temperature. Nakon većinom sunčanog petka s jugom, koje će zapuhati potkraj dana te jačati u subotu, stizat će sve više oblaka, posebice na sjevernom dijelu, gdje će uglavnom i biti mjestimične kiše. U noći na nedjelju moguća je i na dijelu srednjeg Jadrana.

Već u nedjelju oblaci će polako napuštati naše predjele pa ćemo posljednjih dana ožujka imati stabilnije vrijeme, uz više sunčanih sati i temperaturu zraka primjerenu dobu godine, u mnogim krajevima čak i malo višu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.