Prije svega o dalekovodu kroz Dubravu

Suverenisti Šibensko-kninske županije zgroženi otkazivanjem javne rasprave o Prostornom planu: ‘Boje se naroda’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatski suverensti Šibensko-kninske županije smatraju da je odluka o odgađanju javne rasprave i javnog izlaganja o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko-kninske županije u potpunosti neprihvatljiva.

Naime, kako Suverenisti navode, izražen je iznimno velik interes građana za najavljenu javnu raspravu te nakon što je najavljen dolazak brojinh zainteresiranih čimbenika, iz Županije su u strahu od sučeljavanja raspravu otkazali.

– Jasno je kako je navedena tema delikatna, ali bježanje od rasprave koja je zakonom predviđena i obvezna u svakom slučaju je neprihvatljivo. Jedino pravo objašnjenje za ovu odgodu nije ‘analiza planskih rješenja vezanih uz elaboraciju poglavlja obnovljivih izvora energije’ kako se nemušto opravdavaju iz Županije, nego je isključivo strah od argumentirane rasprave prije svega o temi postavljanja novog dalekovoda kroz šibensku Dubravu – napisali su Suverenisti u priopćenju.

Nije teško pretpostaviti da se aktualne vladajuće garniture u sljedećem periodu neće baviti temama u kojima gube političke bodove s obzirom na nadolazeće lokalne izbore. Međutim očito su zaboravili da bi njihov posao trebao biti isključivo zastupanje interesa građana, zaključuje saborski zastupnik Hrvoje Zekanović ispred Hrvatskih suverenista Šibensko-kninske županije.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.