Oštri šef SDP-a

Šupe oprao Pauka zbog zagađene vode u Kninu: ‘Utrošite bar djelić energije od one kad ste tvrdili da je Banj otrovan’

Joško Šupe, predsjednik županijske organizacije SDP-a, poslao je otvoreno pismo šibensko-kninskom županu Goranu Pauku u kojem ga je podsjetio da u Kninu bukti ekološka bomba zbog visoke koncentracije ugljikovodika u mulju i vodama lagune koji bi se vrlo lako mogli preliti u Orašnicu, potom i u Krku.

– Na stranicama Grada Knina objavljena je analiza mulja i vode u lagunama onečišćenim otpadnim tvarima u Kninu koja ukazuje da je onečišćena lokacija ekstremno visoko rizična za okoliš, osobito za okolne vodotoke, a samim time i za Nacionalni park Krka. Sjetite se samo koliko ste energije i javnog novca utrošili da bi dokazali da je Banj zagađen, dok je vama i tadašnjoj gradonačelnici Knina pod nosom buktala ekološka bomba – napisao je Šupe.

Na žalost svih bomba još bukti, a vašu žalost Banj nije zagađen, poručuje Šupe Pauku i retorički se pita je li možda razlog napada na Banj bio taj što je u Šibeniku odgovornost upravljanja gradom imala koalicija SDP-HNS, a u gradu Kninu HDZ.

– Isto tako, sad u Kninu više odgovornost nema HDZ pa vas, vjerojatno, isto nije briga. Ali problem onečišćenja u Kninu problem je cijele županije, ma koliko vi šutjeli o tome. Molimo vas da utrošite samo djelić te energije i vašeg vremena ne čekajući sezonu kiša valorizirate ono što volite isticati ‘da je županija bastion HDZ-a’ i krenete u realizaciju preporuka iz analize i držite se one stare bolje je spriječiti nego liječiti – zaključio je ‘unaprijed zahvalan’ Joško Šupe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.