Šupe krenuo u pohod. Prvo na čelo SDP-a, pa na Županiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Joško Šupe predao je danas kandidaturu za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije. Svoju kandidaturu istaknuti član SDP-a predao je u sjedištu stranke u Šibeniku Županijskoj izbornoj komisiji, a na izbore će oko tisuću županijskih članova izići 16., i ako bude potrebe, 23. lipnja.

– U razgovoru sa članovima stranke shvatio sam da nam je potrebna odlučna osoba na čelu županijske organizacije, te su me nagovorili da se prijavim, što sam i prihvatio. Cilj je dobiti izbore i maknuti s vlasti HDZ koji vlada županijom preko 20 godina – kazao nam je kratko Šupe u sjedištu stranke.

Podsjetimo, konačnu odluku o izborima donijelo je Predsjedništvo stranke u skladu s pravilnikom i statutom, što je u razgovoru za Šibenski portal otkrio vršitelj dužnosti predsjednika šibensko-kninskog SDP-a i član Predsjedništva Franko Vidović nakon što se bezuspješno sastao županijski odbor koji ima ovlast raspisati unutarstranačke izbore. No, oni tada nisu imali kvorum.

Tišnjanski načelnik, bivši šef županijske organizacije, ali i bivši saborski zastupnik Klarin već je najavio kako se neće kandirati za predsjednika šibensko-kninskog SDP-a. Barem ne u mandatu Davora Bernardića za kojeg smatra da SDP vodi u propast.

No, tako ne razmišlja 32-godišnji Igor Meić, aktulni direktor Turističke zajednice Pirovca, koji je na službenoj presici u sjedištu stranke u Šibeniku najavio svoju kandidaturu. Jedan dio članstva stranke, doduše osutog, zamjera mu što nekritčki prati i ne baš popularnu Bernardićevu politiku koja je SDP dovela do velikog pada popularnosti među biračima.

Prvi je, pak, istaknuo kandidaturu SDP-ov gradski bombarder Joško Šupe, poznat po svojim verbalnim duelima sa šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem. On je u emisiji Puls ekskluzivno najavio svoj pohod na prvu fotelju županijskog SDP-a, što bi mu, ako bude dovoljno prominentan, moglo donijeti čak i mjesto na listi za Hrvatski sabor. Dakle, ulog je prilično velik.

Mjesto šefa županijskog SDP-a i nije toliko primamljivo zbog činjenice da stranka nema snagu kakvu, primjerice, ima HDZ u županiji. Nasuprot HDZ-ovih goropadnih 10 tisuća članova stoji manje od tisuću pripadnika SDP-a koji će svog šefa tražiti po principu ‘jedan član, jedan glas’. No, nemaju svi pravo glasa, već samo oni koji plaćaju članarinu ili su dužni najviše šest mjeseci.

Šupe je u međuvremenu postao prilično blizak sa predsjednikom šibenskih socijaldemokrata Tončijem Restovićem od koga može očekivati podršku, odnosno od najveće organizacije, one šibenske koja broji četristotinjak članova. Meić, kažu nam naši sugovornici, ima podršku vrha stranke, no pitanje je koliko će nezadovoljstvo sadašnjim stanjem u vrhu stranke uvjetovati glasače kada budu zaokruživali svog favorita.

Šupe ili Meić, odlučit će u lipnju SDP-ovci. Prvog podržava šibenska organizacija, drugog vrh stranke


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.