Vedriji vikend

Suncu ni danas neće biti lako zagrijati Zemlju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najhladniji dani su, barem zasad, iza nas, ali će oblaci i magla otežavati posao Suncu. Tako nas čeka još koji hladniji dan. Na Jadranu će mjestimice puhati umjeren sjeverozapadni vjetar i bura, u subotu lokalno i jaka.

Jutro je na šibenskom području pretežno vedro i uglavnom tiho. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 7 °C, na Žirju i na Promini 5, u Jezerima 4, u Murteru i Primoštenu 3, u Šibeniku i Pirovcu 2, u Skradinu i Brodarici 1, u Vodicama 0, na Miljevcima -1, u Oklaju -2, u Bilicama -3, u Kninu -4, a u Drnišu -5 °C.

U barem djelomice sunčanoj Dalmaciji dnevna temperatura od 9 do 13 °C. Nakon jutarnjeg burina uglavnom umjeren sjeverozapadnjak bit će izraženiji prema otvorenom malo do umjereno valovitom moru. More mirno ili malo valovito.

Na Jadranu sutra promjenjivo oblačno, osobito u Dalmaciji mjestimice sa slabom kišom, a na sjevernom dijelu maglom. Za vikend uglavnom sunčano, posebice u subotu. Bura sutra većinom umjerena, u subotu na jugu ponegdje i jaka, a u nedjelju većinom do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temperatura se neće bitnije mijenjati i bit će primjerena dobu godine.

Početkom novoga tjedna samo prolazno jugo, ali posvuda i povećanje vjerojatnosti za kišu, u unutrašnjosti ponegdje i snijeg.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: