Neznatno toplije prema vikendu

Sunčana zavjetrina je dobar izbor: Čuvajte se hladnoće, nije zdrava

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Novi radni tjedan počet će uz razmjerno hladno vrijeme, na Jadranu i vjetrovito jer će umjerena i jaka bura mjestimice imati i olujne udare. Pritom će uz more prevladavati sunčano. Vjerojatnost za mjestimične oborine, osobito u gorju i snijeg, opet raste prema vikendu, kada će nestabilnije i oblačnije biti i na Jadranu, u petak uz samo prolazno umjereno jugo.

Jutro je na šibenskom području pretežno vedro sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Rogoznici i na Žirju 7 °C, u Pirovcu, Jezerima i Brodarici 6, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i bilicama 5, u Primoštenu 4, u Kninu, Drnišu i Oklaju 3, na Miljevcima 2, a na Promini -3 °C.

U sunčanoj Dalmaciji danas će biti vjetrovito, uz mjestimice jaku, na udare i olujnu buru, te razmjerno hladno. Štoviše, zbog relativno niske jutarnje temperature zraka, koja nas prati već danima – na snazi je i umjerena opasnost od hladnog vala koji može djelovati na zdravlje. Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se između 3 i 6 °C.

Sljedećih dana vjetar će na Jadranu biti slabiji, danju uglavnom sjeverozapadni, no jutra će i dalje biti prilično hladna, osobito sutra. Uz većinom sunčano vrijeme temperatura zraka prema vikendu će blago rasti.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: