Jugo je iza nas

Sunca i topline neće nedostajati do kraja svibnja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon jučerašnjeg vala iznadprosječne vrućine, u većini krajeva Hrvatske danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a u Dalmaciji pretežno sunčano. Rekorder jučerašnjeg dana bio je Metković sa 32 °C, a iznadprosječna toplina Šibenik je zagrijala do 29 °C.

Na šibenskom je području jutros vedro i skoro bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Žirju 19 °C, u Šibeniku i Rogoznici 18, u Vodicama, Primoštenu, Murteru i Pirovcu 17, u Kninu, Drnišu i Skradinu 16, u Bilicama i Dubravi 15, u Oklaju i na Miljevcima 14, a na Promini 13 °C.

U Dalmaciji danas pretežno sunčano i mnogima ugodno toplo, a na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti prolazno može biti umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, prema otvorenome do jak, uz malo do umjereno valovito more. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 26 °C.

Na Jadranu i sljedećih dana pretežno sunčano i ugodno toplo. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, na sjevernom dijelu u noći i ujutro uglavnom slaba do umjerena bura.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: