Trošak 600 tisuća kuna

Sučić bi da se izbjegnu troškovi za izbor za dožupanicu nacionalne manjine, a Pauk odgovorio da tako nalaže zakon

Josip Sučić, županijski vijećnik iz redova Loze, na današnjem je aktualnom satu Skupštine Šibensko-kninske županije postavio pitanje o izboru za dožupana nacionalne manjine, s obzirom da je Anja Šimpraga otišla u Sabor.

– Vlada Republike Hrvatske raspisala je izbore za dožupanicu nacionalne manjine. Koliko će to koštati građane naše županije, sigurno više od pola milijuna kuna. Mislim da nije potrebno provoditi izbore par mjeseci prije lokalnih izbora, ti bi se ti novci trebali uputiti srpskoj manjini. Ako je zakon naložio, možda se moglo kolegicu zamolit da ne da ostavku još nekoliko mjeseci. Ili možda ona voli da županija troši bespotrebno? Je li to osigurano u rebalansu proračuna je pitanje za župana, za predsjednika Skupštine što je s golf terenima na Prukljanu, neka nam objasni o kojoj je firmi riječ – pitao je Sučić.

Župan Goran Pauk odgovorio je da se slaže s vijećnikom.

– Što se tiče izbora za dožupana, slažem se da ne bi trebalo trošiti već bi bilo bolje novce umjeriti negdje drugo, no zakon tako nalaže. Kalendarski smo u 2020. godini, pa je tumačenje ministarstva da ih provedemo sada, a trošak je 600 tisuća kuna. Nismo mogli drugačije, već sukladno zakonu. Što se tiče Prukljana, postupak nije dovoden do kraja, pa se ne može ništa više kazati. Čekamo završetak priče – kazao je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.