Grmljavinsko nevrijeme

Subotnje nevrijeme ‘potopilo’ Žirje: U nekoliko sati palo preko 200 litara kiše po četvornom metruFoto: Šibenik meteo
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grmljavinsko nevrijeme koje je u subotu na moru bilo aktivno od jutra, u večernjim satima sručilo se na šibenski najudaljeniji pučinski otok Žirje na kojem je u nekoliko sati palo 265 litara kiše po metru četvornome. 

Na najisturenijem dijelu istočne obale Jadrana, Puna Planki, u kratko vrijeme je također pala velika količina oborina.  Automatska meteorološka postaja koja tijekom godine na ovoj lokaciji izmijeri vrlo malo oborina u odnosu na okolicu, u subotu je zabilježila gotovo 80 litara kiše po metru četvornome.

May be an image of map and sky

 

Zanimljivo, oborine su uglavnom pljuskovite i lokalnog su karaktera pa je primjerice u Šibeniku tijekom cijelog dana uz neprestanu tutnjavu sa mora palo je svega osam litara kiše.

Veće količine oborina izmjerene su i u Vodicama gdje je palo 60, odnosno u Rogoznici 20 litara kiše po metru četvornome.

Koliko je nevrijeme intezivno pokazuje i podatak sa grmljavinskog senzora koji je tijekom dana na šibenskom području izbrojao više od 2500 munja, piše Šibenik Metao.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.