Studeni je na oko tri kilometra iznad nas, a iz Afrike stiže nova pošiljka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Po trenutnom stanju atmosfere tek na visinama od 3200 metara iznad mora temperatura zraka je oko 0°C. Kod nas u ‘prizemlju’, po svim projekcijama prognostičkih modela, sljedećih 20 dana bit će neuobičajeno toplo. Neka naznaka za zahlađenje ili barem prosječnu temperaturu nazire se tek poslije 25. studenoga, ali to je još toliko daleko da ni jedan prognostičar neće staviti ruku u vatru i potvrditi prognozu. U nastavku studenoga postoji mogućnost za novi rekord, ali ne u apsolutno najvišoj temperaturi, nego u trajanju niza iznadprosječno toplih dana.

Na šibenskom području jutro je pretežno oblačno sa sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i Jezerima 18°C, u Šibeniku, Skradinu, Pirovcu i Murteru 17, u Vodicama i Primoštenu 16, u Kninu 14, a u Drnišu 12°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti promjenljivo oblačno, a malo kiše može pasti većinom uz obalu sjeverne Dalmacije i na otocima, uglavnom u prvom dijelu dana. Jugo umjereno do jako, uz umjereno valovito more, koje na otvorenom može biti i valovito. Najviša temperatura zraka većinom između 20 i 22 °C.

I sutra se nastavlja iznadprosječno toplo razdoblje, kao rijetko kada početkom studenoga. Pritom će sutra biti promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom. U četvrtak i petak sunčanije, uz još malo kiše uglavnom ponegdje na sjevernom dijelu, a za vikend se ponovno povećava vjerojatnost za češću kišu uzduž cijelog Jadrana. Jugo će najprije slabiti i prolazno okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u noći i ujutro ponegdje i buru, a u petak će ponovno jačati jugo.

Već na početku sljedećeg tjedna Afrika za nas ima novu pošiljku toplog zraka. To će značiti još veća odstupanja od prosječne temperature u studenome, em što će biti još toplije, em što višegodišnji prosjek u tim danima pada.

novi val

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: