Neslužbeno doznajemo

Što se događa uoči izbora u županijskom HDZ-u? Poručuje li vrh stranke da promjena nije potrebna?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, kako neslužbeno saznaje šibenski portal, kandidirat će se za dopredsjednika Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije na unutarstranačkim izborima koji će biti održani 17. listopada.

Malenica će, navodno, u predizbornoj kampanji podržati Nediljka Dujić, koji je nam je potvrdio da je prikupio potrebne potpise potpore i predao kandidaturu za predsjednika ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije.

Podsjetimo, prošli tjedan kandidaturu je iznenada najavio šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji je još uvijek i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

Za komentar smo pitali i Ivana Malenicu, no do zaključenja ovog teksta nismo se s njim uspjeli čuti pa ne znamo još je li njegova kandidatura i potpora Dujiću poruka vrha stranke u koju su ovih dana hodočastili brojni članovi šibensko-kninskog HDZ-a.

Neslužbeno znamo i kako su kandidature za dopredsjednike već predali Josip Begonja, Hrvoje Dunkić i Antonia Marić.

U Izbornom povjerenstvu šibensko-kninskog HDZ-a mogli su nam potvrditi samo da su neke kandidature s potpisima potpore zaprimljene, a neke su im najavljene. Do subote u ponoć primaju kandidature za unutarstranačke izbore u HDZ-u, nakon čega će sve biti pregledane i potom će objaviti liste kandidata za stranačke funkcije.

Za funkcije predsjedika Gradskog odbora HDZ-a očekuju se kandidature Paška Rakića, bivšeg dogradonačelnika Šibenika i Branka Perana, bivšeg načelnika PU šibensko-kninske.

M.Maroti i K.Bilan


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.