Stižu sve hladniji dani, a sljedeći tjedan pahulje bi mogle zalepršati i uz obalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hladan zrak sa sjevera kontinenta sve više prodire na stari kontinent pa su hladnoća i snijeg okovali mnoge krajeve, čak i Pirinejski poluotok koji ne pamti ovako obilne snježne oborine koje su ga zadesile prethodnih dana. Istodobno na sjeveru kontinenta je sve hladnije, a naredni dani donijeti će još izraženije minuse pa će se primjerice u Rusiji temperature zraka spustiti i ispod -30°C.

Anticiklonalni blok nad Atlantikom otvorio je put hladnom zraku sa sjevera kontinenta koji se spušta duboko na jug gdje se sudara sa toplom zračnom masom što nad Sredozemljom uzrokuje formiranje ciklona i duže razdoblje nestabilnog i promjenljivog vremena. U narednim danima pritjecanje osjetno hladnije zračne mase će se pojačati pa od sredine tjedna u široj regiji će zavladati pravi zimski uvjeti uz niske temperature zraka.

Danas će prevladavati oblačno vrijeme uz slabu kišu, a u višem dijelu zaleđa te osobito u Bukovici uz susnježicu i snijeg. Bura će dodatno pojačati pa će na udare biti umjereno jaka do jaka dok će se temperature zraka neznatno sniziti i kretati se od 4 do 6 uz obalu i od 2 do 5 stupnjeva u zaleđu, piše Šibenik meteo.

Dakle prema sadašnjim prognostičkim materijalima pred nama je osjetno hladnije vrijeme uz buru, a od sredine narednog tjedna povremenog snijega može biti i na dijelu obale.


Pratite nas i na društvenim mrežama: