Temperatura opet blago raste

Stiže nam vlažan i topliji zrak, a do Božića možda i polarni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U većini hrvatskih kopnenih područja nastavlja se prevladavajuće oblačno vrijeme, a od danas će ponovno više oblaka, nego tijekom ponedjeljka, biti i na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Posljedica je to što u visinskom sloju atmosfere nad naš dio Europe od danas dolazi vlažniji zrak, još danas i sutra i razmjerno topao. Stoga će i dalje temperatura zraka diljem Hrvatske biti barem oko prosječne za sredinu prosinca, osobito na Jadranu i zamjetnije viša.

Na šibenskom je području jutros vedro sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Promini i na Žirju 7 °C, u Rogoznici 6, u Šibeniku, Murteru i Jezerima 5, u Vodicama i Pirovcu 4, u Skradinu i Žaboriću 3, u Primoštenu, Brodarici, Zatonu i Oklaju 2, na Miljevcima 1, u Kninu i Dubravi -1, a u Drnišu -2 °C.

U drugom dijelu dana u Dalmaciji se očekuje prolazno više oblaka dok će u zaleđu ujutro biti moguća i mjestimična magla. Puhat će još ujutro slaba i umjerena bura, zatim na otvorenom moru sjeverozapadnjak, uz porast temperature zraka do najviših vrijednosti između 10 i 15 °C.

Dosta oblaka na sjevernom Jadranu, u srijedu te moguće u četvrtak s mjestimičnom slabom kišom. Prema jugu sunčanije, a u petak vjerojatno posvuda većinom sunčano i malo toplije.

Nakon ovoga nezimskog tjedna postoje naznake spuštanja polarnog zraka prema našim krajevima, ali još je teško i prerano sa sigurnošću najaviti Božićno zahlađenje.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: