Danas je u Vinoplodovoj kušaonici predstavljen tematski časopis Iće&piće Topos, u cijelosti posvećenog eno-gastronomskoj ponudi Šibensko-kninske županije. Riječ je o zajedničkom projektu Turističke zajednice Šibensko – kninske županije i tog specijaliziranog časopisa.
– Vaše zaleđe s rijekom Krkom i morem zaista je posebno povezano na cijelom Jadranu. Ta Krka koja spaja unutrašnjost i more je cjelina koja nudi širok izbor eno gastronomije. Naravno da u jedan časopis nismo mogli staviti sve, ali smo se stvarno trudili odabrati najbolje iako to nije bio lagan posao. Časopis je dvojezičan, a bit je ostala ista od njegovog prvog broja. Ovo je prvo izdanje posvećeno jednoj regiji, a sad već ima interesa i drugih, kazao je Damir Fanijačnić, glavni urednik časopisa Iće&piće Topos.
Turistička zajednica Šibensko – kninske županije prva se odlučila na ovakav jedinstveni vid promocije, čiji je cilj informiranje gostiju o bogatoj županijskoj eno-gastro ponudi kazao je šibensko-kninski župan Marko Jelić.
– Kad gledate našu županiju, ona je najljepše mjesto na svijetu. Povezuje je Krka, a od vrha Dinare proteže se preko tvrđave svetog Nikole do Jadranskog mora i stvarno je jedinstvena. Gastronomija je odraz kulture naroda i njegove povijesti, ali i biološke raznolikosti. Naši preci nisu poznavali bananu, primjerice ili mango, bakalar i sve drugo što pripada nekim drugim područjima, ali smo u divnu gastro ponudu ugradili naše izvorno, ono što smo imali na dohvat ruke – rekao je župan Jelić.
Posebno izdanje časopisa Iće&piće Topos namijenjeno je i turistima koji mogu pronaći informacije gdje što pronaći, što i gdje kušati, koje proizvode kupiti, te je na jednom mjestu objedinjeno sve ono što se može naći i na raznim internet stranicama. Iz županijske Turističke zajednice poručili su da je njihova ideja ujedno bila gostima pokloniti i jedinstveni suvenir, s tekstom na hrvatskom i engleskom jeziku.