U četvrtak rano ujutro

Spasili brodolomce kraj Žirja: ‘Dok smo stigli do njih, brod im je već potonuo’Foto: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nikola Popov iz Tribunja, vlasnik ribarske brodice ‘Kunjka’ je s članovima posade, Draženom Tomažinom i Markom Berovićem, u četvrtak rano ujutro spašavao muškarca i ženu kod otočića Sedlo u akvatoriju Žirja

Dobili smo poziv u pomoć preko radio stanice, da im brod tone, da neće izdržati. Znate, mrak je, nije nimalo ugodno primiti takav poziv, odmah misliš na najgore…. Srećom, sve je dobro ispalo i bili smo sretni jer su ljudi spašeni – počinje  priču Nikola Popov iz Tribunja, vlasnik ribarske brodice “Kunjka” koji je zajedno s članovima posade Draženom Tomažinom iz Tribunja i Markom Berovićem iz Šibenika spasio dvoje ljudi, muškarca i ženu. Njima je brod “Baba Mare”, također ribarica, počela tonuti kod otočića Sedlo u akvatoriju Žirja.

Sve se odvijalo u četvrtak rano ujutro, a Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka poziv je zaprimila u 4.57 sati. Poziv im je stigao s “Kunjke”, a obavijestili su odmah i Lučku kapetaniju Šibenik.

– Kad primiš takav poziv, nema oklijevanja ni sekunde, podrazumijeva se da ćeš ići pomoći. Zato, iskreno, i ne smatramo naše djelo nečim važnim o čemu bi trebalo pisati – skromno će Popov  za 24 sata opisujući nam ukratko kako je sve izgledalo u trenutku kada su stigli do unesrećenih.

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: