Snažna potpora poduzetnicima: Za godinu dana bit će spreman ABC na Ražinama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i tvrtka Minigradnja sklopile su danas ugovor za izvršenje radova vrijednosti skoro 14 milijuna kuna u sklopu projekta ‘Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture – Adriatic Business Centre – ABC u Ražinama. Projektom ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna koji se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj bit će obnovljena poslovna zgrada s vanjskim prostorom u krugu nekadašnjeg TLM-a.

Slika - 3D vizual ABC (002)

– Projekt ABC smatramo vrlo važnim i strateškim za područje cijele županije. U ponovljenom natječaju Minigradnja je imala najpovoljniju ponudu od 11.151.000 kuna bez PDV-a. Bit će obnovljeno 1.700 kvadrata unutrašnjeg prostora i 2.400 četvornih metara otvorenog prostora. U prizemlju i na dvije etaže bit će uređeno i opremljeno 26 ureda, velika multiufunkcionalna dvorana s više od 100 sjedećih mjesta, dvije manje sale za sastanke, tri opremljena studija za audio-video produkciju i video postprodukciju te za marketing i dizajn. Uredit ćemo i kutak za djecu, oko 50 parkirališnih mjesta, a sve će biti u potpunosti prilagođeno i osobama s invaliditetom. S početkom građevinskih radova, paralelno radimo i na drugim nabavama unutar projekta koji bi trebao biti u potpunosti završen za godinu dana, kazala je Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije.

abc1

Mira Lepur naglasila je kako će život projektu dati preseljenje cijelog tima Razvojne agencije u prostore Adriatic Business Centra odakle će nastaviti pružati dosadašnje usluge županiji, gradovima i općinama, ali će i proširiti svoje aktivnosti na davanju podrške poduzetnicima.

– Također želimo našim poduzetnicima dati alate, znajući da su marketing, dizajn i promocija vrlo skup posao za poduzetnike. Davanjem mogućnost korištenja audio-video studija želimo im pomoći u tom dijelu posla, dodala je Lepur.

ABC će tada biti moderni poslovni centar u kojem će se poduzetnicima te gradovima i općinama pružati usluge korištenja i najma prostora te usluge informiranja, edukacije i savjetovanja u svim fazama poslovanja te pripreme i provedbe projekata. Poseban naglasak biti će stavljen na aktivnosti podrške privlačenja investicija te brendiranje i marketinško pozicioniranje poduzetnika, kao i gradova i općina u Šibensko-kninskoj županiji.

– Radi ovog važnog projekta Županija je ušla u investiciju kupovine ove zgrade koja će biti prostor za poticanje poduzetništva i dizanje poduzetničke infrastrukture. Pružanjem usluga visokokvalitetne poduzetničke infrastrukture pucamo i izvan granica županije i vjerujem da ćemo pružanjem visokokvalitetne poduzetničke infrastrukture u tome uspjeti, rekao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

abc3

– Već 25 godina radimo na ovom području i vjerujem da ćemo opravdati povjerenje i kvalitetno i u roku obaviti ugovoreni posao, kratko je kazao Ante Perica, direktor tvrtke Minigradnja.

Posao nadzora radova obavljat će šibenska tvrtka Arhicon, koja je od same pripreme projekta ABC uključena u njegovu realizaciju zajedno s Razvojnom agencijom.

Projekt provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije s partnerima Šibensko-kninskom županijom, Razvojnom agencijom Istarske županije – IDA, Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci – STEP RI te suradnicima HGK Šibenik i Split i svim gradovima Šibensko-kninske županije.

abc4 abc5 abc6 abc7


Pratite nas i na društvenim mrežama: