Smanjite brzinu! Policije će u srijedu biti na svakom kantunu

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Makimalan broj policajaca u srijedu od 13 do 19 sati na cestama diljem Šibensko-kninske županije nadzirat će vozače i mjeriti brzinu kretanja s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području.

Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje su se statistički i iskustveno pokazale kao ugrožene kada je u pitanju brzina vožnje.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske izvijestili su kako su upravo takve ciljane akcije usmjerene na nadzor brzine kretanja vozila dale pozitivne rezultate, što proizlazi iz činjenice kako je u prva četiri mjeseca ove godine zabilježeno 19 prometnih nesreća manje u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno 62 nesreće u odnosu na 81 nesreću u 2017. godini.

– Pozivamo vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće – priopćeno je iz PU šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.