Smanjite brzinu! Policija na šest sati ponovno skrivena na kritičnim lokacijama na cestama

Ilustracija/Arhiva

Maksimalan broj policajaca sa svom opremom i uređajima sutra od 13do 19 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske nadzirat će brzinu kretanja vozila s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području.

Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Upravo su takve akcije, naglašavaju iz PU šibensko-kninske, dale pozitivne rezultate u odnosu na druge uzroke prometnih nesreća, što proizlazi iz činjenice da je u prvih pet mjeseci na našem području zabilježeno 24 prometne nesreće manje nego u istom razdoblju prošle godine, tako da u ovoj godini u tom vremenu bilježe 86 nesreća koje su uzrokovane prevelikom brzinom, u odnosu na 110 nesreća u tom razdoblju prošle godine.

– Nasuprot tome, porat broja prometnih prekršaja nepropisne brzine upućuje na nužnost ovakvih ciljanih akcija, odnosnu potrebu za represivnim djelovanjem u korist prevencije prometnih nesreća, a što je i glavni cilj svake policijske akcije. U proteklih pet mjeseca je uređajima utvrđeno 2.634 prekršaja nepropisne brzine kretanja, što u odnosu na ukupan broj prometnih prekršaja čini značajan udio. a posebno ako se uzme u obzir učestalost ovakvih akcija u prometu i njihova najava putem medija – napominju iz policije.

Pozivaju stoga vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.