Uključen maksimalni broj policijskih službenika

Sljedeći tjedan policija će pojačano testirati vozače na alkoholFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Akcija pojačanog nadzora vozača na alkohol  na području naše županije, provodit će se sljedećeg tjedna od ponedjeljka, 6. prosinca, do nedjelje, 12. prosinca, s  ciljem povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko – kninske.

– Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja – poručili su iz PU Šibensko-kninske.

Pri provođenju akcije, osim ovih prekršaja, posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

-Upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, upravo zato što je čovjek ključni faktor za sigurnost prometa, jer samo odgovornim ponašanjem svih u prometu doprinosimo sigurnosti – dodaju iz policije.

Inače, ova akcija provodi se u sklopu tjedna provođenja akcije ROADPOL na nivou Europske unije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: