U sklopu EU akcije ROADPOL

Sljedeći tjedan policija će pojačano nadzirati vozače kamiona i autobusa na području županije

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ciljanu akciju u kojoj će pojačano nadzirati teretna vozila i autobuse na cijelom području Šibensko-kninske županije, policija će, uz maksimalan broj službenika, provoditi od ponedjeljka 11. rujna pa sve do nedjelje 17. rujna, priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Akciju će provoditi u cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, u sklopu tjedna provođenja akcije na nivou Europske unije ROADPOL.

Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja, a posebno prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa.

– Naši statistički podaci za devet mjeseci 2021. godinu u odnosu na 2020. godinu pokazuju porast broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači autobusa i teretnih vozila iznad 3,5 tone odnosno 41 prometna nesreća u 2021. godine u kojima je jedna osoba zadobila teške, a 14 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok je tijekom 2020. evidentirano 29 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene – poručuju.

U navedenom razdoblju tijekom provedbe navedene aktivnosti, provest će se  zasebna ciljana akcija 11. listopada u vremenu od 9 do 14 sati, a nadzirat će se tehnička ispravnost teretnih vozila i autobusa, prijevoza tereta, kontrola vozača te poštivanja Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i kao i kontrola uređaja za bilježenje u cestovnom prometu.

– Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, upravo zato što je čovjek ključni faktor za sigurnost prometa, jer samo odgovornim ponašanjem svih u prometu doprinosimo sigurnosti – apeliraju iz Policijske uprave šibensko- kninske.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.