Produljeni vikend meteorološki je bingo

Sljedeća dva dana mogući su opet obilniji pljuskovi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zadnja kišna epizoda potopila je polja na otoku Žirju, a dok se ta voda još nije ni povukla nova kiša već je danas najavljena. Na Jadranu kiša češća popodne i osobito navečer, kada lokalni pljuskovi mogu biti i izraženiji. U srijedu i četvrtak većinom oblačno povremeno s kišom, na Jadranu mjestimice i obilnijim pljuskovima, osobito u srijedu.

Jutro je na šibenskom području pretežno oblačno uz umjerenu buru. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 16 °C, u Murteru i Primoštenu 14, u Pirovcu 13, u Šibeniku i Vodicama 12, u Skradinu, Bilicama i na Promini 11, na Miljevcima 10, a u Kninu, Drnišu i Oklaju 9 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas promjenjivo oblačno povremeno s kišom, osobito poslijepodne i navečer, kada može biti i pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno prema otvorenom moru i jako jugo, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 19 °C.

I sutra na Jadranu većinom oblačno s kišom, mjestimice i u obliku obilnijih pljuskova. U četvrtak promjenjivo oblačno, još ponegdje s kišom, i to uglavnom na južnom dijelu, a u petak barem djelomice sunčano. Sutra će jugo oslabjeti, a u četvrtak na sjevernom dijelu bura koja će se do kraja dana proširiti duž većeg dijela obale. U petak će bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Za sad prognoze za vikend najavljuju suho i barem djelomice sunčano vrijeme.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.