Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misu za blagdan svetog Mihovila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će svečanu misu za blagdan svetog Mihovila u Šibeniku 29. rujna.

Program proslave zaštitnika Šibenske biskupije i grada Šibenika, započinje već ove srijede u katedrali svetog Jakova misom i devetnicom šibenskom zaštitniku u 18,30 sati.

Misa za obljetnicu preminuća službenice Božje majke Klare Žižić održat će se u crkvi svetog Lovre, a do 29. rujna katedrala sv. Jakova bit će mjesto održavanja misa za mlade, bračne parove s obnovom bračnih obećanja, za osobe s posebnim potrebama i tako redom.

U srijedu 27. rujna održat će se misa za pripadnike Policije uprave šibensko-kninske uz blagdan svetog Mihovila kao zaštitnika policije.

Dan prije blagdana u 19 sati navečer održat će se otvaranje svetkovine s pjevanim povečerjem uz obećanja katoličkih skauta, te prigodni koncert.

Na sam blagdan šibenskog zaštitnika u 10 sati ujutro počinje svečana procesija gradom do katedrale, nakon čega slijedi svečana misa koju predvodi sisački biskup Vlado Košić.

Inače, biskup Košić više je puta dizao buru u javnosti svojim izjavama. Jedna od njih je kada je podršku HNS-a Vladi Andreja Plenkovića nazvao HDZ-ovom političkom prostitucijom. Plenković je tim potezom, kako je govorio Košić, pokazao potpunu neosjetljivost i vrijednosti koje gaji većina hrvatskog naroda. Također, nedavno je priveden i pritvoren 69-godišnji Ilija Komšić iz Tisnoga, koji je prijetio smrću biskupu Košiću. Prijetio mu je da će ga zaklati kao i sve njegove uz uvrede prema obitelji i Katoličkoj crkvi. Jedna od njegovih izjava koja je bila poprilično kontroverzna jest traženje ostavke ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da podnese ostavku jer je ‘protuhrvatska vlast’ u Kninu na proslavi Dana pobjede privela veterane…

blagdan devetnica sv mihovil

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: