Šibenski lauerati

Šibensko ‘Kolo’ i Maksim Mrvica dobitnici odlikovanja i priznanja predsjedniceFoto: ŠPD Kolo
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Maksim Mrvica, Šibensko pjevačko društvo Kolo, Đani Stipaničev i Puhački orkestar Primošten primili su, među ostalima, odlikovanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske prigodom obilježavanja Dana državnosti dodijelila je danas u svom uredu brojnim znanstvenicima, kulturnim djelatnicima, sportašima i gospodarstvenicima.

Za izvanredne glazbene uspjehe i promociju hrvatske kulture u svijetu te ostvarenje kulturne suradnje s Narodnom Republikom Kinom Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je pijanist Maksim Mrvica.

Đani Stipaničev odlikovan je  za izniman glazbeno- scenski opus ostvaren u brojnim kazališnim ulogama i doprinos razvoju glazbene umjetnosti Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman dugogodišnji doprinos radu u razvoju hrvatske puhačke glazbe te aktivnom djelovanju u kulturno umjetničkom amaterizmu u Primoštenu i Republici Hrvatskoj, u prigodi 90. obljetnice, dodijeljena je Puhačkom orkestru Primošten.

Za izniman dugogodišnji doprinos i zasluge u promicanju kulture i kulturnog razvitka u Republici Hrvatskoj i Europi Šibenskom pjevačkom društvu Kolo dodijeljena je Povelja Republike Hrvatske.

– Vaši su uspjesi prije svega izraz domoljublja jer ste svojim radom pridonijeli jačanju ugleda Hrvatske te poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti našeg društva – kazala je okupljenima predsjednica Grabar-Kitarović, dodavši kako se dodjelom odlikovanja i priznanja izražava zahvalnost i poštovanje prema naporima i odricanjima koji su urodili rezultatima i iznimnim uspjesima odlikovanih u različitim područjima.

Za izniman doprinos u izgradnji suverene hrvatske države kroz dugogodišnji rad i stvaralaštvo na hrvatskoj glazbenoj sceni Redom Ante Starčevića posmrtno je odlikovan Oliver Dragojević, objavljeno je na stranicama Ureda predsjednice.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: