Šibenski lauerati

Šibensko ‘Kolo’ i Maksim Mrvica dobitnici odlikovanja i priznanja predsjedniceFoto: ŠPD Kolo

Maksim Mrvica, Šibensko pjevačko društvo Kolo, Đani Stipaničev i Puhački orkestar Primošten primili su, među ostalima, odlikovanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske prigodom obilježavanja Dana državnosti dodijelila je danas u svom uredu brojnim znanstvenicima, kulturnim djelatnicima, sportašima i gospodarstvenicima.

Za izvanredne glazbene uspjehe i promociju hrvatske kulture u svijetu te ostvarenje kulturne suradnje s Narodnom Republikom Kinom Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je pijanist Maksim Mrvica.

Đani Stipaničev odlikovan je  za izniman glazbeno- scenski opus ostvaren u brojnim kazališnim ulogama i doprinos razvoju glazbene umjetnosti Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman dugogodišnji doprinos radu u razvoju hrvatske puhačke glazbe te aktivnom djelovanju u kulturno umjetničkom amaterizmu u Primoštenu i Republici Hrvatskoj, u prigodi 90. obljetnice, dodijeljena je Puhačkom orkestru Primošten.

Za izniman dugogodišnji doprinos i zasluge u promicanju kulture i kulturnog razvitka u Republici Hrvatskoj i Europi Šibenskom pjevačkom društvu Kolo dodijeljena je Povelja Republike Hrvatske.

– Vaši su uspjesi prije svega izraz domoljublja jer ste svojim radom pridonijeli jačanju ugleda Hrvatske te poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti našeg društva – kazala je okupljenima predsjednica Grabar-Kitarović, dodavši kako se dodjelom odlikovanja i priznanja izražava zahvalnost i poštovanje prema naporima i odricanjima koji su urodili rezultatima i iznimnim uspjesima odlikovanih u različitim područjima.

Za izniman doprinos u izgradnji suverene hrvatske države kroz dugogodišnji rad i stvaralaštvo na hrvatskoj glazbenoj sceni Redom Ante Starčevića posmrtno je odlikovan Oliver Dragojević, objavljeno je na stranicama Ureda predsjednice.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.