Solidarnost na djelu

Šibensko-kninska županija uz Petrinju. Prikupljaju se deke, topla odjeća i higijenske potrepštineFoto: HVZ

Brojne šibenske udruge organiziraju akcije pomoći za stanovnike potresom pogođene Petrinje.

‘Pozivamo sve koji su u mogućnosti da danas od 15 do 20 sati te sutra od 9 do 20 sati donesu deke, toplu odjeću, higijenske potrepštine i vodu na prostorije udruge Aurora u ulici Kralja Zvonimira 126 za pomoć Petrinji. Svi koji žele donirati potrepštine za pogođene potresom u Petrinji mogu ih također donijeti u prostorije udruge navijača danas od 15 sati,  pozivaju UN Funcuti.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da danas od 15 do 20 sati te sutra od 9 do 20 sati donesu deke, toplu odjeću,…

ŠIBENIK ZA PETRINJU!! ❤

U suradnji s udrugom Aurora hitno prikupljamo donacije koje ce biti dostavljene…

Posted by Agenti dobrote – Šibenik on Tuesday, 29 December 2020

Posted by UN Funcuti Šibenik on Tuesday, 29 December 2020

Pomoć su organizirali i na području Općine Tisno.

‘Obavještavamo sve stanovnike Općine Tisno i otoka Murtera da će se sutra 30. prosinca 2020. godine od 9 do 13 sati u prostorijama DVD-a Tisno prikupljati pomoć za stanovnike s područja koje je pogodio razoran potres.

Prikupljat će se isključivo hrana – trajnije prehrambene namirnice (ulje, brašno, tjestenina, konzervirana hrana, slatkiši) i higijenske potrepštine, koje će 31. prosinca biti podijeljene u organizaciji komunalnog redarstva Općine Tisno i DVD-a Tisno pučkim kuhinjama, Crvenom križu i Caritasu na području stradalom u potresu’, poručuju iz Općine.

Organizacija prikupljanja pomoći za područje pogođeno potresom

Obavještavamo sve stanovnike Općine Tisno i otoka…

Posted by Općina Tisno on Tuesday, 29 December 2020

Prikupljanje pomoći organizirano je i u Bilicama. 

Tko sa skradinskog područja želi poslati pomoć stanovništvu stradalih krajeva Petrinje i Siska, DVD Skradin već od 16 do 20 sati večeras organizira prikupljanje pomoći u svom prostoru u Skradinu.

‘DVD Skradin će preko Županijske vatrogasne organizacije slati pomoć najbrže tako da ne skupljamo neorganizirano i na više lokacija. Zasad su stanovništvu sigurno potrebno deke i jakne, voda i higijenske potrepštine i vlažne maramice, objavljeno je na stranicama Grada Skradina.

Iz Općine Murter-Kornati pozivaju sve koji žele pomoći nastradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji da dostave nekvarljivu hranu, vodu, higijenske potrepštine (uključujući dječje pelene), vreće za spavanje, kvalitetniju posteljinu i deke, zimske jakne u dobrom stanju u bivši prostor trgovine Djelo u prizemlju zgrade Općine Murter-Kornati počevši od sutra 30. prosinca 2020. od 9 sati do petka 01. siječnja 2021. do 12 sati.

‘U srijedu i četvrtak donacije će se primati od 09 do 20 sati. Vezano uz ponudu smještaja možete se obratiti i našem kontaktu: Mirjana Jakovljević – 091 321 0090, ili ovdje’, poručuju.

Udruga ‘Žena’ iz Drniša i Društvo prijatelja Hajduka organizirala je prikupljanje pomoći za građane Petrinje, Siska i Gline. Građani Drniša neprekidno nose prehrambene proizvode, sredstva za higijenu, pokrivače i odjeću, također nude i prijevoz te smještaj unesrećenima.
Crveni križ Vodice organizira prikupljanje pomoći za područja stradala u od potresu u suradnji s Udrugom Daj 5, DVD Vodice, Udrugom mladih Srima i to u prostoru stare škole od 10 do 17 sati u Vodicama, u prostorijama Mjesnog odbora Srima, iznad caffe bara Plada od 10 do 20 sati, Srima, u  prostorijama škole u Gaćelezima 30.12 i 31.12 od 12 do 15 sati u suorganizaciji sa Udrugom Lokva Gaćelezi i Mjesnog odbora Gaćelezi

Crveni križ Vodice organizira prikupljanje pomoći za područja stradala u od potresu u suradnji s Udrugom Daj 5, DVD…

Posted by Crveni križ Vodice on Tuesday, 29 December 2020

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.