Osudili istup predsjednika Zorana Milanovića

Šibenski veterani: ‘Mislili smo da su svi gafovi današnjeg predsjednika iza nas, ali očito nisu’Foto: Predsjednik.hr
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Šibenik osudila je istup predsjednika Zorana Milanovića koji je nakon polaganja vijenaca na spomen obilježju u Jasenovcu poručio, osvrćući se na HOS-ovu ploču ‘da to treba maknuti i negdje baciti jer to nema veze s Domovinskim ratom’. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Mi, veterani grada Šibenika, oštro osuđujemo istup predsjednika RH Zorana Milanovića koji je nakon polaganja vijenaca na spomen obilježju u Jasenovcu poručio osvrćući se na HOS-ovu ploču na koju je uklesan pozdrav “Za dom spremni”, da to treba maknuti i negdje baciti jer to nema veze s Domovinskim ratom. Mislili smo da su svi gafovi današnjeg predsjednika iza nas, ali očito nisu. Postajući hrvatskim predsjednikom mislili smo da će više uvažavati ljude koji su najviše doprinijeli stvaranju ove države, ali očito da se to nije dogodilo.
Njegove izjave o slučajnoj državi, o braniteljima da se radi o neobrazovanim ljudima slabijeg imovinskog statusa uz ovu posljednju prešle su svaku mjeru.
Dosta je bilo gaženja hrvatske žrtve. Zbog svega navedenog pridružujemo se inicijativi srodnih udruga i tražimo ispriku predsjednika braniteljima i obiteljima poginulih branitelja koji su koristili hrvatski pozdrav.
U protivnom na svim svečanostima, obljetnicama i drugim prigodama u kojima će predsjednik ili njegovi izaslanici biti nazočni, nećemo prisustvovati.
Domovini vjerni’, stoji u priopćenju.


Pratite nas i na društvenim mrežama: