Projekt DRONacija tvrtke Tele2

Šibenski vatrogasci dobili vrijednu donaciju: ‘Dron po dron, manje požara’

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika danas su u postaji preuzeli dron i mobilni telefon koji im je donirao Tele2, a sve u sklopu višegodišnjeg projekta DROnacija. Nova bespilotna letjelica šibenskim će vatrogascima omogućiti rano otkrivanje požara te doprinijeti većoj sigurnosti vatrogasaca i građana.

– Želim izraziti zadovoljstvo i sreću zbog ove vrijedne donacije. Mi kao postrojba obavljamo razne vatrogasne intervencije, a nakon današnje praktične obuke upravljanja dronom, zaključili smo da će u jako puno intervencija ovaj uređaj dobro služiti. Prvenstveno se želim zahvaliti Tele2 jer su odabrali našu postrojbu, te se nadam kako će nam dron uvelike pomoći i olakšati neke ključne odluke koje mi kao vatrogasni zapovjednici moramo donositi u kratko vrijeme. Dron će nam omogućiti brzo dobivanje informacija – kazao je Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Tele2, kazala je kako su zaštita okoliša i očuvanje zajednice temeljni stup odgovornog ponašanja njihove tvrtke.

– Iznimno nam je drago što smo i ove godine nastavili s projektom DRONacija. Prošlogodišnja požarna sezona je bila dosta zahtjevna za vašu županiju i drago mi je da dron ide u prave ruku. Naravno, nadamo se da ga neće mnogo koristiti. Ovo je svojevrsna zahvala vatrogascima koji su svojevrsni heroji – rekla je Grubešić.

Danijel Mileta, šibenski dogradonačenik rekao je kako je ovo još jedan primjer društveno odgovornog ponašanja.

– Vatrogasne opreme nikad dosta, jer se puno troši, a vatrogasci svakodnevno djeluju. Gdje god ima imalo dima, oni su tu. Ova oprema, iako mala, imat će veliki domet. Zrno po zrno, pogača, dron po dron, manje požara – zaključio je Mileta te se zahvalio JVP-u Šibenik koja je, kako je kazao, na visokoj razini.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.