Projekt DRONacija tvrtke Tele2

Šibenski vatrogasci dobili vrijednu donaciju: ‘Dron po dron, manje požara’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika danas su u postaji preuzeli dron i mobilni telefon koji im je donirao Tele2, a sve u sklopu višegodišnjeg projekta DROnacija. Nova bespilotna letjelica šibenskim će vatrogascima omogućiti rano otkrivanje požara te doprinijeti većoj sigurnosti vatrogasaca i građana.

– Želim izraziti zadovoljstvo i sreću zbog ove vrijedne donacije. Mi kao postrojba obavljamo razne vatrogasne intervencije, a nakon današnje praktične obuke upravljanja dronom, zaključili smo da će u jako puno intervencija ovaj uređaj dobro služiti. Prvenstveno se želim zahvaliti Tele2 jer su odabrali našu postrojbu, te se nadam kako će nam dron uvelike pomoći i olakšati neke ključne odluke koje mi kao vatrogasni zapovjednici moramo donositi u kratko vrijeme. Dron će nam omogućiti brzo dobivanje informacija – kazao je Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Tele2, kazala je kako su zaštita okoliša i očuvanje zajednice temeljni stup odgovornog ponašanja njihove tvrtke.

– Iznimno nam je drago što smo i ove godine nastavili s projektom DRONacija. Prošlogodišnja požarna sezona je bila dosta zahtjevna za vašu županiju i drago mi je da dron ide u prave ruku. Naravno, nadamo se da ga neće mnogo koristiti. Ovo je svojevrsna zahvala vatrogascima koji su svojevrsni heroji – rekla je Grubešić.

Danijel Mileta, šibenski dogradonačenik rekao je kako je ovo još jedan primjer društveno odgovornog ponašanja.

– Vatrogasne opreme nikad dosta, jer se puno troši, a vatrogasci svakodnevno djeluju. Gdje god ima imalo dima, oni su tu. Ova oprema, iako mala, imat će veliki domet. Zrno po zrno, pogača, dron po dron, manje požara – zaključio je Mileta te se zahvalio JVP-u Šibenik koja je, kako je kazao, na visokoj razini.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.