Šibenski portal doznaje: Nella Slavica nova je ravnateljica NP Krka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nella Slavica nova je ravnateljica Nacionalnog parka Krka! Odlučio je tako ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić, a Slavica je jutros u Zagrebu formalno imenovana na tu dužnost, doznaje Šibenski portal. Ona se pokazala najboljom od šest kandidata pa je Povjerenstvo, koje je osnovao ministar Čorić, odlučilo dati povjerenje upravo njoj.

Do Slavice nismo uspjeli doći budući da, kako su nam kazali naši izvori, trenutačno riješava pravne formalnosti.

Inače, kako doznajemo, u užem krugu za novu ravnateljicu Krke bile su ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić i Slavica, no ministar se odlučio za potonju. Josipa Rimac, oko čije kandidature se podignulo jako puno prašine u medijima, navodno nije bila ni razmatrana kao opcija za čelo drugog najprofitabilnijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj koji godišnje posjeti preko milijun posjetitelja, a samo od ulaznica zaradi preko 130 milijuna kuna.

Podsjetimo, Rimac se javila na natječaj, što je mnoge iznenadilo budući da je situirana u Zagrebu kao državna tajnica u Ministarstvu uprave. U županijskom HDZ-u je odmah nastala pomutnja jer su kružile pretpostavke da je Rimac iskusna političarka koja se ne bi prijavljivala na natječaj ako sve nije dogovoreno. Da je kojim slučajem Rimac prošla, Dujiću bi značajno opala snaga jer bi imao opasnu protivnicu u svom dvorištu, a kako bi i članstvu objasnio da je dozvolio njezin povratak.

Dujić je, stoga, agitirao u Zagrebu i silno se trudio svojim nemalim političkim utjecajem spriječiti povratak Rimac na svoj teritorij. U čemu je i uspio. Imao je dvije opcije koje je predlagao ministru – Sanju Jakelić kao opciju A i Nellu Slavicu kao opciju B.

Šef županijskog HDZ-a nije mirovao, premda je medijima davao izjave u kojima je isticao kako je izbor ravnatelja NP Krka u nadležnosti ministra, ali je dvoznačno za Šibenski portal kazao ‘kako nema sumnje da će ministar napraviti pravu stvar i izabrati najboljeg čovjeka koji ima puno iskustva u vođenju sustava’.

Dujić je pri tome politički ‘zatvorio’ i Knin te je dao naredbu da se riješi stanje s Mladeži HDZ-a u Kraljevskom gradu koje je ostalo bez predsjednika, što mu je Rimac spočitavala. No, upravo je ona pokušavala osigurati svoj utjecaj postavljanjem sebi lojalnog čovjeka. Kao povjerenik je, naposljetku, doveden dopredsjednik nacionalne Mladeži iz Zagreba, Ante Škugor, koji je porijeklom iz Šibenika, a koji će provesti nove izbore. Također, Dujić je poslao i javnu poruku da se Gradski odbor stranke u Kninu mora popuniti kako bi se stranka stabilizirala.

Sve u svemu, pobjeda jedne od dviju kandidatkinja Nediljka Dujića može se protumačiti kao njegova pobjeda u političkom srazu s Josipom Rimac koja je pretrpjela još jedan poraz.


Pratite nas i na društvenim mrežama: