Nisu jedini

Šibenski glumac i supruga nisu popisani. Jesu li otpisani?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Poznati šibenski glumac Mate Gulin požalio se na Facebooku da popis stanovništva nije točan te da su on i supruga ‘otpisani’.

– Popis stanovnika nije točan. Mene i ženu nisu popisali. Izgleda da ima puno otpisanih jer su popisivači uzeli lovu, a nisu ljude brojili – napisao je šjor Mate.

To nije prvi takav slučaj jer su se mediojima javljali ljudi iz drugih krajeva Hrvatske sa zaključkom kako su popisivači zabušavali te im uopće ne bi pokucali na vrata.

Primjerice, izostavljanje čak dva kućanstva po riječima Ognjena Golubića, novinara HRT-a koji je na društvenim mrežama istaknuo kako nisu upisani njegovi roditelji u Slavonskom Brodu, niti je itko došao upisati njegovu obitelj na zagrebačkoj adresi.

– Moje roditelje prvi puta u životu nitko nije došao popisati. Žive u središtu Slavonkog Broda. U kući na središnjem gradskom trgu. Ne možete fulati. Velika je to secesijska palača na adresi Starčevićeva 1. Inače su ulice s imenom oca domovine nekako u središtima svih naših gradova – kazao je Golubić.

Iz Dubrovnika stiže slična informacija da četveročlanu obitelj u Dubrovniku za svo vrijeme trajanja popisa, nije ‘posjetio’ popisivač.


Pratite nas i na društvenim mrežama: