Šibenske tvrđave u prestižnom društvu predstavljene na Hrvatsko-britanskom forumu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik i Tvrđava kulture kao primjer odlične prakse učinkovitog upravljanja kulturnim dobrima, predstavljeni su jučer na Hrvatsko-britanskom forumu koji je okupio brojne stručnjake iz obje zemlje.

Ekonomija doživljaja i njezin utjecaj na gospodarski rast i razvoj s primjerima dobre prakse iz Velike Britanije i Hrvatske bili su glavna tema Hrvatsko-britanskog foruma.

– Drago nam je što je grad Šibenik prepoznat kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj te je dobio priliku predstaviti se na važnom forumu poput ovog.  Naše zadovoljstvo tim je veće što na forumu uz Šibenik sudjeluju predstavnici prestižnih destinacija i događaja u Hrvatskoj,  Rijeke kao europske prijestolnice kulture 2020. te Turističke zajednice grada Zagreba s projektom Adventa u Zagrebu, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Grad Šibenik je na forumu predstavljen  kroz rad i djelovanje ustanove Tvrđave kulture Šibenik, a kao panelist je sudjelovala Vera Jergović Bolanča.

forum

– Kreiranje doživljaja koje posjetitelj može iskusiti na šibenskim tvrđavama u samom je vrhu svjetske prakse ekonomije doživljaja te su iskustva koja posjetitelj odnosi iz Šibenika prepoznata je na nacionalnom i internacionalnom nivou, istaknuto je na jučerašnjem panelu.

Forum se održava u organizaciji britanskog Veleposlanstva u RH i britanskog Ministarstva međunarodne trgovine u partnerstvu s Ministarstvom turizma RH, Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), Britanskim poslovnim centrom u Hrvatskoj i tvrtkom Filipović poslovno savjetovanje.

Hrvatsko-britanski gospodarski forum o ekonomiji doživljaja otvorio je Andrew Dalgleish, britanski veleposlanik u Hrvatskoj, a forumu su, uz mnoge druge uzvanike, nazočili ministar turizma Gari Cappeli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.


Pratite nas i na društvenim mrežama: