Akcija policije u subotu na nedjelju

Šibenska policija ovog vikenda lovi nesavjesne vozače, naročito mlade i alkoholizirane      

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska policija i ovog će vikenda, sa subote na nedjelju između 21 sat i 4 sata ujutro, provoditi pojačane aktivnosti za suzbijanje prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača.

Posebice će, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske, biti sankcionirani mladi vozači i vozači koji upravljaju vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, isteka važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Tijekom akcije, u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policija će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu počinjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i prometnih nesreća koje su uzrokovali mladi vozači.

Šibenska policija upozorava da je tijekom siječnja 2021.g. na području Šibensko-kninske županije evidentirano sveukupno 47 prometnih nesreća, 25 manje nego u lanjskom siječnju. Iako je smanjen broj prometnih nesreća, povećan je broj onih s ozlijeđenim osobama, pa je u 17 prometnih ozlijeđena 21 osoba, šest teže i 15 lakše.

Vozači pod utjecajem alkohola u siječnju 2021. godine skrivili su osam prometnih nesreća sa četiri ozlijeđene osobe, zatim deset prometnih nesreća koje su izazvali mladi vozači s tri ozlijeđene osobe, te dvije prometne nesreće s jednom ozlijeđenom osobom.

Šibenska policija navodi da je, tijekom 2020. godine, evidentiran 621 vozač koji je upravljao pod utjecajem alkohola kao i 80 vozača koji su odbili testiranje. Pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija vidljivo je da znatan broj vozača upravlja vozilima pod utjecajem alkohola.

Policija stoga upozorava vozače da poštuju prometne propise, a posebno ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve  i zaštitne kacige, te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: