Čuvajte novčanik

Šibenska policija najavljuje represivnu akciju. Sljedeći tjedan ‘u fokusu’ nevezani

Ilustracija

Šibenska će policija od ponedjeljka posebno ‘vrebati’ vozače koji ne vežu sigurnosni pojas, u pojačanoj represivnoj akciji koja će trajati do kraja sljedećeg tjedna.

Kako navode iz PU Šibensko-kninske njihovi statistički pokazatelji upućuju na činjenicu da preventivno represivne akcije u prometu daju pozitivne rezultate na suzbijanju prekršaja s obzirom da su, primjerice, u 2019. godini kaznili 2.861-nu osobu dok ih je godinu prije zbog ne korištenja sigurnosog pojasa kažnjeno  3.243. Također, zabilježen je pozitivan trend i u protekla dva mjeseca kada je utvrđeno i sankcionirano 329 prekršaja u odnosu na 448 prekršaja u istom razdoblju prošle godine.

Policija naglašaca da velik broj vozača, a posebno putnika u vozilima, tijekom vožnje ne koriste sigurnosni pojas, što kod prometnih nesreća često dovodi do teških, čak i smrtnih stradavanja, dok oni koji su vezani ostaju u vozilima s lakšim tjelesnim ozljedama.

U akciji će posebna pozornost biti usmjerena i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

U provođenje akcije, najavljuju, će biti uključen maksimalni broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Vozače će nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao najčešće na kojima se događaju teži prometni prekršaji.

Nakon sljedećeg tjedna u kojem će naglasak biti na sigurnosi pojas, preventivno-represivne akcije, provodit će se na području cijele Šibensko-kninske županije i zbog drugih prekršaja koji mogu imati teške posljedice kao što su korištenje mobitela za vrijeme vožnje ili vožnja pod utjecajem alkohola.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.