Šibenik će Svjetski dan plesa obilježiti s dva programa

Na današnji dan obilježava se Svjetski dan plesa kao podsjetnik na dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea.
Osnovna ideja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etničke prepreke.

Na taj dan širom svijeta, a od 2006. godine i u Republici Hrvatskoj, održavaju se programi koji slave i promoviraju plesnu umjetnost, čitaju se međunarodne i nacionalne poruke istaknutih plesnih umjetnika neraskidivo vezanih uz ples.

Kao i svake godine, organizaciju obilježavanja ovog međunarodnog praznika u Šibensko-kninskoj županiji, preuzima Plesni teatar SJENE, a ovee godine Svjetski dan plesa Šibenik obilježava sa dva programa.

Kao rezultat višegodišnje uspješne suradnje Plesnog teatra SJENE sa hrvatskom profesonalnom plesnom scenom, u organizaciji SJENA gostuje predstava HUNTING FAMILY, izvedbeni projekt studenata 3. godine plesa na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Predstava će se održati u kongresnoj dvorani srednje tehničke škole u Šibeniku s početkom u 12 sati, uz slobodan ulaz.

Istog dana , u večernjem terminu u zgradi HNK u Šibeniku, domaćin – ansambl SJENE, izvest će predstavu MADNESS , inspiriranu knjigom ‘Na adresi zalutalih duša’ mladog šibenskog autora studenta psihologije Dina Seksa. Predstava je premijerno izvedena u travnju prošle godine, reprizirana je u srpnju 2017. Ovo je treće prikazivanje tog koreografskog projekta Zorane Mihelčić u zgradi šibenskog kazališta.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.