Šibenčani u utrci za devet Porina: Pavao Mašić nominiran u čak četiri kategorije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska šansona, Klapa Bunari, Dušan Šarac, Pavao Mašić, Matija Dedić i Vladimir Mirčeta, nominirani su u ukupno 15 kategorija za ovogodišnju, 25. po redu glazbenu nagradu Porin koja će svečano biti dodijeljena 23. ožujka u Spaladium Areni. Mirčeta je nominiran u čak šest kategorija, Mašić je u četiri, a slijedi ga Matija Dedić s dvije nominacije.

U kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe među troje nominiranih je 51. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017. ‘Nove skladbe’, čiji produkciju i uredništvo potpisuje Dušan Šarac, te album ‘Omiški’ Klape Bunari čiji je glazbeni producent i urednik Filijan Vuletić.

Za najbolji album klasične glazbe nominiran je album ‘Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge’, izvođača i producenta Pavla Mašića, koji je nominiran i u kategoriji najbolje izvedbe klasične glazbe za skladbu ‘Johann Sebastian Bach: Die Kunst der Fuge BVW 1080: Contrapunctus 1’, te u kategoriji najbolje snimke albuma klasične glazbe za isti album.

Mašić je nominiran i u kategoriji najbolje produkcije klasične glazbe kao producent za album ‘Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge’.

U kategoriji najboljeg albuma s raznim izvođačima nominiran je album ’20. Dalmatinska šansona Šibenik 2017.’ nominirani su Dušan Šarac i Branko Viljac kao autori, urednici, programski urednici odnosno umjetnički direktori festivala.

Za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) nominiran je između ostalih i album ‘Male ljubavi (susreti)’ Matije Dedića, koji ga je producirao zajedno sa Silvijem Pasarićem.

Matija Dedić i Merima Ključo nominirani su i za najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe za skladbu ‘Potraži me u predgrađu’ s albuma ‘Male ljubavi’.

Šibenski glazbenik Vladimir Mirčeta kao član Mayalesa nominiran je u tri kategorije, i to za najbolji rock album, najbolju produkciju i album godine, dok je u suradnji s Natali Dizdar prikupio nominacije u kategorijama cover godine, album godine i pop album godine.

porin 25

Inače, ove je godine za Porin pristiglo ukupno 1.645 prijava, a sinoć su na svečanoj ceremoniji objavljene nominacije.

Prema glasovima struke najviše nominacija, njih devet, osvojili su Mia Dimšić i njeni suradnici. Osim nje, u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su i Josipa Lisac i Antonela Doko. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Jacques Houdek, Kedžo i Oliver Dragojević.

Za pjesmu godine u konkurenciji su pjesma ‘Ako voliš ovu ženu’ koju izvode Željko Bebek i Oliver Dragojević, potpisana od autorskog tima Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević, ‘Bezimeni’ koju izvodi i autorski potpisuje Mia Dimšić, ‘Biram’ od Detoura koju autorski potpisuje Nenad Borgudan, pjesma Predraga Martinjaka ‘Neka ti plove brodovi’ koju izvodi Massimo te ‘Reno 4’ koju izvodi i autorski potpisuje Mile Kekin.

Parni Valjak te Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije također se ističu s velikim brojem nominacija.

Kompletan popis nominiranih u svim kategorijama pogledajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.