Šibenčani će se u subotu u kazalištu oprostiti od Ive Livakovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komemoracija za profesora Ivu Livakovića, pisca i kroničara Šibenika i dugogodišnjeg ravnatelja šibenske Gimnazije, održat će se ove subote s početkom u 11 sati u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, dok će se posljednji ispraćaj Livakovića održati na gradskom groblju Kvanj u 13 sati.

Podsjetimo, Ivo Livaković preminuo je jučer u Šibeniku u 88. godini.

Rođen je 1931. godine u Šibeniku, a napisao je niz djela koja se bave Šibenikom kroz povijest, a neka od njih su Tisućljetni Šibenik, Kazališni život Šibenika, Poznati Šibenčani, Oba su pala.

Profesor Ivo Livaković imao je najdulji mandat na čelu šibenske Gimnazije, a za njegovog mandata Gimnazija Antuna Vrančića dobila je Nagradu Grada Šibenika, dok je on 2006. godine dobio Nagradu za životno djelo Grada Šibenika.
Dugi niz godina proveo je i u šibenskom kazalištu, 1946. godine napravio je prve korake kao kazališni amater, a tijekom kazališnih godina napisao je dvije komedije i odigrao čak 63 uloge. Svestrani prof. Livaković bavio se i publicistikom, bio je šibenski kroničar, osnivač Kluba šibenskih studenata u Zagrebu te predvodnik kulturnog i prosvjetnog života Šibenika od 1958. do 1993. godine.

Livaković je bio u Festivalskom vijeću Međunarodnog dječjeg festivala, te predsjednik Hrvatskog sabora kulture od 1988. do 2003. godine. Livaković je posljednje dane svog života posvetio pripremanju nove knjige ‘Šibenski spomenar’.

Preminuo je Ivo Livaković, neumorni kroničar Šibenika

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.