Sezonci k’o lijek: Traže se sva moguća zanimanja, a najviše radnih mjesta nude Solaris i Obonjan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gotovo 200 oglasa poslodavaca aktivno je na stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije. Predsezona samo što nije počela, pa poslodavci traže radnike iz svih mogućih zanimanja, među kojima prednjače konobari, kuhari i čistači.

Na stranicama HZZ-a posebno se ističu oglasi za posao koje nudi Solaris i Obonjan Rivijera.

Solaris zapošljava pet spasilaca na plaži, 15 konobara i isto toliko kuhara, 10 pomoćnih konobara, jednog djelatnika ili djelatnicu u praonici, 10 čistačica ili čistača, pet kuhinjskih radnika, 15 sobarica ili sobara, dva nosača prtljage i jednog pomoćnog radnika u domaćinstvu.

Deset kuhara zapošljava i Obonjan Rivijera, a nude i posao za 15 konobara, 9 kuhinjskih radnika, četiri portira, i tako dalje.

Inače, u prva dva mjeseca 2018. najviše su traženi radnici u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te djelatnosti trgovine na veliko i malo ukupno 10.136 radnika, i to uglavnom konobara, sobara, čistača, kuhara, kuhinjskih radnika, pomoćnih konobara, pomoćnih kuhara, prodavačica recepcionara, turističkih animatora i drugih.

U istom razdoblju 2018. u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te trgovini na veliko i na malo hrane zaposleno je 1.052 osoba s evidencije Zavoda i to uglavnom konobara, sobara, kuhara, prodavača, čistača, pomoćni kuhar, pomoćnih konobara, ali i drugih zanimanja.

Najviše sezonskih radnika po županijama zaposleno je u Splitsko dalmatinskoj, Primorsko goranskoj, Dubrovačko–neretvanskoj, Istarskoj te Šibensko kninskoj županiji.


Pratite nas i na društvenim mrežama: