Samo u svibnju 258 pijanih u prometu

Šestosatna noćna policijska akcija na svim cestama u Šibensko-kninskoj županiji

Ilustracija/Arhiva

Ciljanu preventivno represivnu vikend akcija usmjerenu na suzbijanju prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača šibensko-kninska policija provodit će u noći sa subote na nedjelju od 23 do 5 sati.

Pri provođenju akcije posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

U nadzoru prometa sudjelovat će maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i prometnih nesreća koje su uzrokovali mladi vozači.

– Na nužnost ovakvih ciljanih akcije usmjerenih na suzbijanju prekršaja alkoholiziranih vozača upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima se u proteklih pet mjeseci bilježi porast broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, kojih je zabilježeno 31 u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zabilježeno 27 takvih prometnih nesreća. Nasuprot tome u istom razdoblju bilježimo smanjenje broja prometnih nesreća koje su prouzročili vozači do 24 godine starosti i to 39 prometnih nesreća, nasuprot 58 prometnih nesreća koje su skrivili mladi vozači u pet mjeseci prošle godine, a čemu u znatnoj mjeri doprinose i ovakve preventivno represivne akcije u prometu – poručuju iz PU šibensko-kninske.  .

U šibenskoj policiji bilježe i znatan broj prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju kojih je u proteklom mjesecu zabilježeno ukupno 258, što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježe znatan broj vozača koji pod utjecajem alkohola upravljaju vozilima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.