Čak šest restorana iz Šibensko-kninske županije našlo se ove godine na popisu izbora Dobri restorani kojeg organizira magazin Dobra hrana Jutarnjeg lista. Taj izbor pokrenut je prije sedam godina s ciljem promicanja kvalitete, konkurentnosti i podizanja restoranske kulture.
Na popisu restorana tako su se našli skradinski restoran Cantinetta, Konoba Boba, konoba Tomaseo, Konoba Vinko, Pelegrini i Bibich Winery.
U opisu ispod svakog restorana naveden je kratki opis, a za Cantinettu Dobra hrana navodi kako taj restoran u prvi plan stavlja izvorni okus namirnice te se tamo jedu biži i janjetina na drugačiji način, jegulje blago podimljene, a nekad i podušena sipa.
Imperativ restorana Konoba Boba su vrhunske, svježe, organske namirnice biranog porijekla pretočene u raznovrstan meni kojim dominira ponuda morskih delicija, dok kuhinja otvorenog tipa u Konobi Opat daje poseban kulinarski doživljaj, temeljen na tradicionalnoj mediteranskoj hrani.
Šibenska konoba Tomaseo nudi između ostalog i janjeće kotlete, rižota, ali i deserte, a Konoba Vinko kultno je mjesto za tradicionalna jela u okolici Šibenika.
U samom srcu povijesne jezgre Šibenika smjestio se restoran Pelegrini koji je lani odnio pobjedu najboljeg restorana, a u srcu Zagore smjestio se Bibich Winery – vinarija koja uz vrhunska vina nudi i odličan gourmet program.
Do sada je najbolje restorane biralo tristotinjak anonimnih glasača. Od ove godine, a s ciljem većeg fokusa na stručnost i odgovornost odabira, žiri je javni, sastavljen od nezavisnih stručnjaka, eksperata iz industrije i gastro-novinara i suradnika Dobre hrane, a dodatna novost je i podjela restorana u tri kategorije.
Za vaš omiljeni restoran možete glasovati OVDJE.