Šest gastro oaza iz županije u izboru najboljeg restorana, a jedan brani i titulu

Čak šest restorana iz Šibensko-kninske županije našlo se ove godine na popisu izbora Dobri restorani kojeg organizira magazin Dobra hrana Jutarnjeg lista. Taj izbor pokrenut je prije sedam godina s ciljem promicanja kvalitete, konkurentnosti i podizanja restoranske kulture.

Na popisu restorana tako su se našli skradinski restoran Cantinetta, Konoba Boba, konoba Tomaseo, Konoba Vinko, Pelegrini i Bibich Winery.

U opisu ispod svakog restorana naveden je kratki opis, a za Cantinettu Dobra hrana navodi kako taj restoran u prvi plan stavlja izvorni okus namirnice te se tamo jedu biži i janjetina na drugačiji način, jegulje blago podimljene, a nekad i podušena sipa.

Imperativ restorana Konoba Boba su vrhunske, svježe, organske namirnice biranog porijekla pretočene u raznovrstan meni kojim dominira ponuda morskih delicija, dok kuhinja otvorenog tipa u Konobi Opat daje poseban kulinarski doživljaj, temeljen na tradicionalnoj mediteranskoj hrani.

Šibenska konoba Tomaseo nudi između ostalog i janjeće kotlete, rižota, ali i deserte, a Konoba Vinko kultno je mjesto za tradicionalna jela u okolici Šibenika.

U samom srcu povijesne jezgre Šibenika smjestio se restoran Pelegrini koji je lani odnio pobjedu najboljeg restorana, a u srcu Zagore smjestio se Bibich Winery – vinarija koja uz vrhunska vina nudi i odličan gourmet program.

Do sada je najbolje restorane biralo tristotinjak anonimnih glasača. Od ove godine, a s ciljem većeg fokusa na stručnost i odgovornost odabira, žiri je javni, sastavljen od nezavisnih stručnjaka, eksperata iz industrije i gastro-novinara i suradnika Dobre hrane, a dodatna novost je i podjela restorana u tri kategorije.

Za vaš omiljeni restoran možete glasovati OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.