Jelić šuti dok mu zamjenica vrijeđa zaposlenike

Semira Škugor: ‘Svoje neznanje i nestručnost dožupanica brusi na leđima županijske administracije’Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sa govornice Skupštine Šibensko-kninske županije u utorak je zamjenica župana Iris Ukić Kotarac javno, imenom i prezimenom prozvala Semiru Škugor, smijenjenu pročelnicu Upravnog odjela za prostorno uređenje. Okarakterizirala ju je kao glavnog kočničara obećanih promjena, kazavši kako je ‘pretpostavka da bi se moglo bolje i kvalitetnije raditi u Upravnom odjelu za prostorno planiranje bila smjena pročelnice Semire Škugor, koja se i dalje grčevito drži za svoju poziciju’. Nazvali smo bivšu pročelnicu i pitali je za komentar takve prozivke.

– Nisam planirala osvrnuti se na izrečeno na četvrtoj sjednici Županijske skupštine, ali kada me već pitate mogu samo reći da je sramotno i nedopustivo da jedna dužnosnica, pri tome mislim na zamjenicu župana Šibensko-kninske županije, kleveće i vrijeđa ne samo mene, već i ostale službenika županijske administracije, i ne samo jučer na sjednici Skupštine, nazivajući nas raznim imenima, pa evo čujem i to da hodamo hodnicima kao zombiji. Jednako tako iznosi laži i neistine, kazavši da je moja smjena pretpostavka za bolji i kvalitetniji rad odjela za izdavanje građevinskih dozvola, ali da se ja i dalje grčevito držim za svoju poziciju. Još je tužnije da župan Marko Jelić, doktor znanosti, dopušta mjesecima, pa tako i jučer, da zamjenica vrijeđa i omalovažava službenike, sada njegove administracije – kazala je za Šibenski portal Semira Škugor.

Pitali smo je i kakav to otpor spominje Ukić Kotarac, odnosno za koju se to poziciju ona sada ‘grčevito drži’.

– Radi istine, na koju javnost ima pravo, smijenjena sam sa pročelničkog mjesta, 8. rujna 2021. godine, samo zato što sam utemeljitelj HDZ-a i od tog dana do danas nisam raspoređena niti na jedno drugo radno mjesto, pa mi nije jasno za koju se to poziciju grčevito borim? Znade li ‘ko? Svoje neznanje, nestručnost i nesnalaženje na funkciji, na koju je izabrana i svoje osobne frustracije dožupanica ‘brusi’ na leđima županijske administracije. Nastave li se vrijeđanja, klevete i laži nad mojom osobnošću i mojim imenom, i nadalje, taj mobbing ću rješavati pred nadležnim institucijama, kako je volio govoriti Stipe Mesić. I da, vijećnik Toni Turčinov, koji je ujedno i načelnik Općine Murter-Kornati je u pravu kada kaže da se nije ništa napravilo, a što je obećano, u ovih pet i pol mjeseci – poručila je Škugor dodavši kako ne samo da se nije ništa napravilo, već je sto puta i gore, nego što je bilo do 4. lipnja 2021. godine.

Iris Ukić Kotarac adresirala jučer i niz optužbi na bivšu pročelnicu Upravnog odjela za pomorstvo i aktualnu ravnateljicu Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranku Fržop, kao i na sve službenike koji su radili na koncesioniranju pomorskog dobra.

– Upoznata sam sa svim što se događalo. Trenutno sam na službenom putu s dosta obaveza, ali se o svim optužbama i iskazanim sumnjama u kvalitetu našeg rada namjeravam naknadno očitovati – kratko nam je komentirala Fržop.

Toni Turčinov ne vidi obećane promjene. Župan i dožupanica tvrde da su u velikom problemu


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.