Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognien Zlatev

Šef Predstavništva EK posjetio Šibenik: ‘Ovo je jedan od vodećih gradova po pitanju povlačenja sredstava iz Europske unije’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognien Zlatev posjetio je danas informacijski centar Europe Direct (EDIC) Šibenik u sklopu službene posjete EDIC centrima na prostoru Dalmacije. Dobrodošlicu su mu poželjeli zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura.

– Zadovoljstvo mi je biti u Šibeniku, ovo je moj prvi posjet gradu i bitno mi je upoznati ljude koji rade u EDIC-ima i partnerskim organizacijama. Suradnja sa lokalnim partnerima važna je za Europsku komisiju, svi razgovaramo o budućnosti Europe i polako se oslanjamo na partnere na nižim razinama – kazao je Zlatev.

Europe Direct Centar veliki dijelom obnovljen je vanjskim sredstvima čime se štedi novac građana, istaknuo je dogradonačelnik Danijel Mileta, a nakon fizičke obnove dužnost je objekte puniti sadržajima.

– Europe Direct Šibenik je informacijski centar koji na jednom mjestu građanima pruža sve informacije i savjete vezane za Europsku uniju, a otvoren je 2014. godine te je bio drugi takav centar u Dalmaciji. U proteklom periodu u ovim prostorima organizirani su brojni sadržaji, edukacije, radionice te razna predavanja korisna građanima. Uoči europskih izbora prošle godine EDIC Šibenik izdao je brošuru za građane koja je naknadno podijeljena svim EDIC-ovima u Hrvatskoj što je dokaz uspješnosti rada našeg informacijskog centra – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Sve što se događa na razini Europe, Šibenik prati. Jedan je od vodećih gradova po pitanju povlačenja sredstava iz Europske unije, od infrastrukturnih do socijalnih projekta, naglasio je na sastanku Petar Mišura, pročelnik gradskog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

– Radimo puno sa mladim generacijama, tako pokrivamo čitavu županiju i poseban naglasak stavljamo na njih, kazao je.

Informacijski centar Europe Direct Šibenik nalazi se na adresi Kralja Zvonimira 7a, a građani se mogu informirati osobnim dolaskom svakim danom od 8 do 15 sati. Također, mogu nazvati na telefon 022/310-855, a imaju se mogućnost obratiti osoblju EDIC-a preko internet stranice www.edic-sibenik.eu, na e-mail adresu: info@edic-sibenik.eu ili preko društvenih mreža, odnosno preko Facebooka i Twittera.


Pratite nas i na društvenim mrežama: