Najviše novozaraženih u Šibeniku

Sedam pacijenata je u šibenskoj bolnici na respiratoru, a preminule su četiri osobe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 161 osoba je oboljela od COVID-19 infekcije, a preminule su četiri osobe dvije osobe (1939. i 1946.) koje su se liječile u šibenskoj bolnici i dvije osobe (1951. i 1939.) koje su se liječile u kninskoj bolnici, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Među novozaraženima je 77 osoba s područja Šibenika, 25 osoba s područja Vodica, 18 osoba s područja Drniša, 12 osoba s područja Knina, šest osoba s područja Promine, pet osoba s područja Skradina, po tri osobe s područja Primoštena, Tisnoga i Bilica, po dvije osobe s područja Murtera, Tribunja i Rogoznice te po jedna osoba s područja Unešića, Ružića i Pirovca.

Trenutno je 1012 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 47 osoba, od kojih je sedam osoba na respiratoru, a četiri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 16 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2847 osoba. Od toga je 2825 bliskih kontakata oboljelih, a za 22 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovan je i testiran 351 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.