Grgić je na putovanje krenuo 6. siječnja

Sam preplovio Atlantik: Doktor Dražen Grgić nakon više od pet mjeseci jedrenja, vratio se u Šibenik

Šibenski liječnik Dražen Grgić nakon nešto više od pet mjeseci jedrenja i nakon što je sam dva puta preplovio Atlantik, danas se vratio kući. Grgić je na putovanje krenuo 6. siječnja s misijom da iz Šibenika dođe do Brazila, točnije do otočja Fernando de Noronha. Akcija ‘Čisto more, čisto srce’ bila je u humanitarne svrhe i to za pomoć SOS Dječjem selu Hrvatska, ali i podizanju svijesti o važnosti očuvanja mora. U tome je i uspio, a Šibenčani su ga s pljeskom i pjesmom dočekali na rivi.

– Povratak je bio naporan jer sam svaki dan moramo stizati do određene točke kako bi ulovio vjetar, ali uspio sam cijeli Mediteran odraditi u komadu. A povratak od Kariba do Azora svatko od vas bi preplovio, ali lako je, kako kažu, biti narednik poslije bitke. To je moment ako uhvatiš tu žicu, tu struju središnju, ja sam se i odmorio, naspavo, slušao Sintaru. A već sto milja dalje na oceanu bijesni ciklon i to je Božja milost za proći- opisao je Grgić nepredvidljivost prirode.

 

 

Dražen grgić vratio se kući

Gepostet von SNAGA Šibenski portal am Montag, 15. Juni 2020

Na brodu je proveo nešto više od pet mjeseci, ali iako sam, usamljen nije bio u niti jednom trenutku.

– Pa pričao sam preko interneta i satelita. To je pitanje osobnosti i meni biti sam ne predstavlja neku poteškoću. Da je to bio problem, ne bih se u ovo ni upustio.  Ovaj put nisam odradio solo jer u ovome je sudjelovalo jako puno ljudi sa svojim angažmanom i savjetima – rekao je Grgić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.