Novi zamah južine

S novom ciklonom evo nam i novih problema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nova ciklona donosi nove probleme i to ponajprije Jadranu i gorju. Opet kiša, moguće i obilnija, ne zvuči tako loše u usporedbi s onim što čeka danas Gorski kotar i Liku gdje će ta kiša prijeći u snijeg koji će se zadržavati na tlu. U noći na srijedu snijeg će biti moguć i u nizinama unutrašnjosti.

Jutro je na šibenskom području vedro sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici, Jezerima i na Žirju 6 °C, u Šibeniku i Murteru 5, u Pirovcu 4, u Vodicama, Skradinu i Primoštenu 3, na Miljevcima i Promini 2, u Oklaju 1, a u Kninu, Drnišu, Dubravi i Bilicama 0 °C.

Za danas prognostičari najavljuju umjereno do pretežno oblačno, posebno od sredine dana, s kišom ponajprije na Jadranu i uz njega. Kiša će biti češća u drugom dijelu dana i navečer, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana lokalno može biti i obilna. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar koji će prema večeri još jačati pa su mogući i olujni udari. Najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu od 8 do 13 °C.

Na Jadranu u srijedu promjenjivo i nestabilno, povremeno s kišom, koja u prvom dijelu dana mjestimice može biti i obilnija. U četvrtak djelomično razvedravanje, samo ponegdje uz malo kiše, koje mjestimice može biti i u petak. U srijedu će jugo okrenuti na južni vjetar, a zatim i jugozapadni, koji će potkraj dana oslabjeti. U četvrtak slab do umjeren sjeverozapadnjak, a u petak bura.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: