Krajem tjedna stabilnije

S jugom se kvari vrijeme, ali ostaje relativno toplo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Poneki temperaturni rekord srušen je u prvom danu ove godine, a relativno toplo vrijeme za ovo doba godine bit će još nekoliko dana pa slijedi promjena. U novi tjedan ulazimo uz neuobičajenu toplinu, ali oblačnije i vjetrovitije vrijeme nego tijekom vikenda. Puhat će jugozapadni vjetar, na Jadranu većinom jugo, od utorka ponegdje i jako.

Na šibenskom je području jutros pretežno vedro sa slabim sjevernim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i Jezerima 9 °C, u Murteru, Pirovcu i na Žirju 8, u Šibeniku, Vodicama i Skradinu 7, u Primoštenu, Bilicama i na Miljevcima 6, u Kninu, Drnišu, Oklaju i na Promini 5, a u Dubravi 3 °C.

U Dalmaciji danas djelomice sunčano i razmjerno toplo. Oblačnije ponegdje u unutrašnjosti i na sjeveru, gdje ujutro može biti magle, a povremeno i vrlo malo kiše. Vjetar slab, prema otvorenome moru do umjereno jugo. Dnevna temperatura oko 14 °C.

Na Jadranu sljedećih dana razmjerno vjetrovito, u početku i dalje toplo uz umjereno i jako jugo. Sutra će malo kiše pasti na sjeveru i jugu, a glavnina u srijedu na sjevernom dijelu, zatim u Dalmaciji. U četvrtak će uz buru zahladnjeti, a podno Velebita bi mogla zalepršati i poneka pahulja. Prema kraju tjedna stabilizacija i za doba godine primjerenija temperatura.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: