Nema mira do novoga tjedna

S juga na tramuntanu uz obilniju kišu, subota suha pa opet u nedjelju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Do kraja tjedna pun mjesec i česte promjene vjetra neće se svidjeti ljudima osjetljivima na vremenske promjene. Sljedećih dana sljedećih dana i kiša će biti češća na Jadranu i područjima uz njega, ponegdje i obilnija. Vjetar promjenjiv, često jak, mjestimice i s olujnim udarima – u petak najprije jugo, navečer tramontana, pa u subotu ponovno jugo, zatim u nedjelju lebić, vjerojatno i pulenat, te na kraju bura, a i ona samo kratkotrajno.

Na šibenskom je području jutros oblačno i puše umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 9 °C, u Šibeniku i Primoštenu 8, u Skradinu i Murteru 7, u Vodicama 6, u Kninu, Drnišu, Bilicama i Oklaju 5, a na Promini 2 °C.

U Dalmaciji će večeras zapuhati tramuntana, ali do tada jugo, mjestimice i s olujnim udarima, uz more popodne ponegdje i valovito. Kiša mjestimice i malo u noći, te česta i obilnija poslijepodne i navečer, a temperatura zraka poslijepodne od 10 do 13 °C.

Na većem dijelu Jadrana do subote navečer uglavnom suho i razmjerno toplo, uz novu južinu, zatim kiša, mjestimice i obilnija, koja je još i u hladniji ponedjeljak moguća ponegdje na južnom dijelu. U nedjelju će jugo zamijeniti jugozapadnjak, zatim česta, ali ne i dugotrajna bura.

Barem malo mirniji i stabilniji dani tek u sljedećem tjednu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: