Hvatat ćemo mi još puno 30-ica

S Gospom ljeto više ne završava. Od subote toplo, toplije i vruće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prošla je Gospa i po pučkoj meteorologiji, onoj prije globalnog zatopljenja, ljeto bi trebalo popustiti i ići polako svome kraju. Kako smo ovom planetu nanijeli previše štete, možemo zaboraviti stara pravila i živjeti s posljedicama. Od subote toplije, a od nedjelje vruće, bez naznaka za skoriju kišu ili bilo kakvo osvježenje.

Na šibenskom je području jutros vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru 22 °C, u Pirovcu 21, u Šibeniku, Jezerima i na Žirju 20, u Rogoznici 19, u Vodicama i Oklaju 18, u Skradinu i Primoštenu 17, u Bilicama i Zatonu 16, u Kninu 13, a u Drnišu 12 °C.

U Dalmaciji i dalje ostajemo oko prosječne kolovoške temperature. Na Jadranu će danas prevladavati sunčano, a samo na sjevernom dijelu prolazno može biti više oblaka. Još jutros bit će umjerene bure. Od sredine dana vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz malo do umjereno valovito more. Prevladavat će sunčano, uz temperaturu između 28 i 31 °C.

Na Jadranu će do kraja ovog i u prvoj polovini sljedećeg tjedna biti sunčano i također postupno toplije, a već od subote na većem dijelu i vruće. U noći i ujutro uz obalu će puhati burin, a danju će barem malo osvježenje donositi slab vjetar s mora.

Dugotrajnijeg hladnijeg i kišovitijeg razdoblja vjerojatno neće biti ni u skoroj budućnosti.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio


Pratite nas i na društvenim mrežama: