Revija na prodaju 18. put: Još jedna u beskrajnom nizu dražbi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nekretnine i pokretna imovina šibenske tekstilne tvrtke Revija osamnaesti put će biti ponuđeni na prodaju u jednom od najdugotrajnijih stečajnih postupak u Hrvatskoj, otvorenom 19. ožujka 2001. godine. Time se nastavlja beskonačni stečajni postupak jer po starom stečajnom zakonu Trgovački sud mora ustrajati u pokušajima prodaje imovine iako se na javne dražbe više nitko ne javlja. Da Reviju nije ‘zakačio’ stečaj po starom zakonu, cijena bi u četiri kruga padala za 25 posto i u konačnici bi bila jednu kunu za cjelokupni pogon u Bilicama.

Tereni u Bilicama na kojima su upravna zgrada, proizvodni pogon, skladište i portirnica nudi se na prodaju kao ekonomska i tehnološka cjelina po početnoj cijeni 9.273.324,62 kuna i ne mogu biti prodani ispod te cijene. Početna cijena za pokretnine koje čine profesionalne šivaće strojeve i sitni inventar u objektima u Bilicama je 260.588,34 kuna.

Prema danas objavljenom rješenju o osamnaestoj javnoj dražbi, ročište za prodaju imovine Revije održat će u Stalnoj službi Trgovačkog suda u Šibeniku 8. ožujka 2018. godine u 9.30 sati.

Prodaja po sadašnjoj cijeni za bivše radnice ne znači skoro ništa. Naime, potraživanja bivših radnica Revije za neisplaćene plaće i otpremnine u trenutku pokretanja stečaja, prije više od 17 godina, bila su 13 milijuna kuna. Kako im je dio isplaćen prodajom objekta u Šibeniku, sad potražuju još oko 9,7 milijuna kuna.

Problem je, međutim, što država ima fiducijalno vlasništvo nad nekretninama i pokretninama Revije što znači da je prva na redu za naplatu svojih potraživanja koja su 6,5 puta veća nego je određena početna cijena za prodaju, pa za radnice ne ostaje ništa.


Pratite nas i na društvenim mrežama: