Restović o katastrofalnom stanju u gradu: ‘Nemoguće je stići do centra, a hrpe smeće se povećavaju iz dana u dan’

Arhiva

U poodmaklom stadiju sezone gotovo je nemoguće stići do centra Šibenika jer je gradska vlast katastrofalno isplanirala radove. Uz to, katastrofalan je i rad Zelenog grada koji neadekvatno zbrinjava otpad pa nemamo samo vizualni, već i ekološki problem. Rekao je to danas na konferenciji za medije predsjednik šibenske organizacije SDP-a Tonči Restović uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća.

– Sezona je počela, a svi oni koji se bave bilo kakvom turističkom djelatnošću, u što se kunu gradski oci kad planiraju razvoj grada Šibenika, onemogućeni su da normalno rade, odnosno da se bave svojim poslom. Već je 12. lipnja, a praktički je nemoguće iz nekih dijelova grada doći u sam centar Šibenika. Iz pravca Ražina je nemoguće doći u centar radi gradilišta koje tamo stoji dva mjeseca. Ako dolazite iz pravca Njivica, put vam traje beskonačno. Ako želite preko Šubićevca i Meteriza doći do grada, to uopće i ne možete – poručio je Restović.

Dohvatio se i Šubićevca gdje je, kako kaže, ljudima koji se sve više bave iznajmljivanjem apartmana onemogućen dolazak gostiju. Nekidan se ugasila javna rasvjeta i cijeli kvart je bio u mraku.

– Znam da će odgovor gradske vlasti biti da se ulaže, da će nam biti bolje dogodine, ali nekako malo previše to slušamo. SDP i ja se u zadnju godinu i pol dana trudimo pohvaliti svaku novu dobru odluku gradske vlasti, ali ovo je blaga katastrofa. Znam da se loptice odgovornosti prebacuju s gradske uprave na izvođača radova, ali uvijek i prije svega je zato odgovorna gradska vlast – kazao je Restović.

Nadovezao se i na, prema njegovim riječima, famozni Zeleni grad. Upravo je, podsjeća, o radu tog gradskog poduzeća održao prvu presicu kada su prije nešto manje od dvije godine povećali cijenu usluge.

– Oni su, gle iznenađenja, cijenu opet povećali i sad je viša sto posto u odnosu na 2017. godinu. Ono što prati taj porast cijena je ne samo cijela konfuzija u načinu obračunavanja cijena, već i u tome da se neadekvatno zbrinjava naš komunalni otpad jer smo svjedoci da nam se povećavaju hrpe smeća iz dana u dan – napominje Restović.

Izmještanjem raznih kontejnera gdje ih turisti, ali i građani, neće vidjeti nije rješenje, već katastrofalan potez te gradske firme.

– Podsjetit ću i na obrazloženja gradonačelnika Željka Burića prilikom osnivanja Zelenog grada. Naime, jedno od glavnih obećanja je bilo da će sve napokon funkcionirati jer onda navodno ništa nije funkcioniralo. A rezultat je takav da sada apsolutno ništa ne funkcionira, a to plaćamo skuplje – istaknuo je Restović te zaključio da je Zeleni grad završio godinu s 1,6 milijuna kuna dobiti. Stoga se zapitao je li možda jedini razlog povećanja cijena bilo novo zapošljavanje stranačkih poslušnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.