Cijepi se sa četiri vrste cjepiva

Rekordni brojevi zaraženih potaknuli građane na cijepljenje: ‘U županiji potrošnja cjepiva povećana za 30 posto’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Rekordni brojevi novozaraženih, odluka o strožim kontrolama Covid potvrda i najave širenja njihovog korištenja, potakle su mnoge Šibenčane, ali i građane diljem županije na cijepljenje, što nam je potvrdila i ravnateljica Županijskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Dulibić.

– U zadnja dva tjedna potrošnja cjepiva u županiji povećana je za 30 posto, a zbog povećanog interesa građana kroz sljedeći tjedan organizirat ćemo tri dana cijepljenje u sportskoj dvorani na Baldekinu. Maksimalno ćemo učiniti sve što možemo u idućim danima da cijepljenje bude dostupno svima koji to žele – kazala nam je.

Jutros je na Baldekinu, na organiziranom cijepljenju, veći broj ljudi nego proteklih mjeseci, mnogi građani koji su do sada bili neodlučni odlučili su se cijepiti prvom dozom, neki su došli na docijepljivanje drugom, ali i trećom ‘booster’ dozom.

– Prošlo mi je šest mjeseci od druge doze Pfizera i došla sam na docjepljivanje. Nakon prve dvije doze nisam imala nikakve nuspojave i nemam strah od cjepiva. Puno više se bojim bolesti i komplikacija. Bez obzira na to što sam se cijepila i dalje se držim svih mjera prevencije – kaže nam gospođa Neda i dodaje kako je ona ipak u godinama koje je čine rizičnom skupinom.

Cijepljenje ide brzo, bez gužvi, a mladi koje smo zatekli na cijepljenju kazali su nam kako su došli tek po prvu dozu radi posla ili zato što imaju starije u obitelji koje žele zaštititi.

Podsjetimo, u našoj županiji cijepi se sa sve četiri vrste cjepiva i za istaknuti  je kako su sva cjepiva registrirana u Europskoj uniji podjednako kvalitetna i podjednako štite od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrti, a raspored cijepljenja za sljedeći tjedan pogledajte ovdje.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.